REMONTY a cisza nocna
- 
				Kasia i Kamil
- Potwierdzony mieszkaniec
- Budynek: 53E
REMONTY a cisza nocna
Drodzy sąsiedzi, 
rozumiem, że nie każdy może wziąć urlop, aby wykończyć mieszkanie w ciągu dnia, że zdarzają się sytuacje, w których trzeba coś zrobić wieczorem, ale rozpoczynanie wiercenia w ścianach po godzinie 22.00, to już moim zdaniem przesada. Budynku E pamiętajcie, ludzie mogą chcieć odpocząć po całym tygodniu pracy, nie mieszkacie sami!

rozumiem, że nie każdy może wziąć urlop, aby wykończyć mieszkanie w ciągu dnia, że zdarzają się sytuacje, w których trzeba coś zrobić wieczorem, ale rozpoczynanie wiercenia w ścianach po godzinie 22.00, to już moim zdaniem przesada. Budynku E pamiętajcie, ludzie mogą chcieć odpocząć po całym tygodniu pracy, nie mieszkacie sami!
Re: REMONTY a cisza nocna
To samo tyczy się budynku F.
Wywiercenie JEDNEJ dziurki jakimś młotem udarowym może zaczekać 8 godzin... nie trzeba tego robić kilka minut po północy.
Nawet ta jedna, malutka dziurka potrafi zbudzić wszystkich lokatorów. Dokładnie tak samo to działa jak puszczenie jednego utworu na cały regulator głośników o 2-3 w nocy...
Drogi sąsiedzie,
Zanim wywiercisz dziurkę, włączysz głośno muzykę, postanowisz pokrzyczeć w środku nocy na balkonie itp... Zastanów się czy jakbyś miał 39 stopni gorączkę, lub następnego dnia szedłbyś na ważne spotkanie/ważny egzamin, to chciałbyś aby ktoś Ci w ten sposób przeszkadzał...
A teraz wyobraź sobie, że Twoi sąsiedzi co drugi dzień mają takie spotkanie/egzamin i WARTO PRZEJŚĆ SIĘ WIECZOREM PO INNYCH SĄSIADACH I ZAPYTAĆ CZY IM TO NIE BĘDZIE PRZESZKADZAŁO Ja zanim zrobię imprezę obiecuję, że tak uczynię, bo szanuję prawo do wypoczynku innych...
 Ja zanim zrobię imprezę obiecuję, że tak uczynię, bo szanuję prawo do wypoczynku innych...

Wywiercenie JEDNEJ dziurki jakimś młotem udarowym może zaczekać 8 godzin... nie trzeba tego robić kilka minut po północy.
Nawet ta jedna, malutka dziurka potrafi zbudzić wszystkich lokatorów. Dokładnie tak samo to działa jak puszczenie jednego utworu na cały regulator głośników o 2-3 w nocy...
Drogi sąsiedzie,
Zanim wywiercisz dziurkę, włączysz głośno muzykę, postanowisz pokrzyczeć w środku nocy na balkonie itp... Zastanów się czy jakbyś miał 39 stopni gorączkę, lub następnego dnia szedłbyś na ważne spotkanie/ważny egzamin, to chciałbyś aby ktoś Ci w ten sposób przeszkadzał...
A teraz wyobraź sobie, że Twoi sąsiedzi co drugi dzień mają takie spotkanie/egzamin i WARTO PRZEJŚĆ SIĘ WIECZOREM PO INNYCH SĄSIADACH I ZAPYTAĆ CZY IM TO NIE BĘDZIE PRZESZKADZAŁO
 Ja zanim zrobię imprezę obiecuję, że tak uczynię, bo szanuję prawo do wypoczynku innych...
 Ja zanim zrobię imprezę obiecuję, że tak uczynię, bo szanuję prawo do wypoczynku innych...Re: REMONTY a cisza nocna
Nie wiem kto jest taki uparty w bloku E,ale od kilku tygodni wiercenie pojawia sie w godzinach wieczornych,gdzies niby nie nad moja glowa,ale niesie sie jak cholera. Nie wspomne o dzisiejszych,niedzielnych odwiertach. Tak sie po prostu nie robi. Nie mam juz sily rozmawiac ani z sasiadami ani z robotnikami, wzywam ochrone i tyle.

niestety ochronie, choc wielokrotnie interweniowano, nie udalo sie ustalic ktory z zyczliwych sasiadow jest tak uprzejmy i rozpoczyna prace remontowe wieczorowa i nocna pora, halas bardzo sie niestety niesie. Sytuacja sie stale powtarza. Jest to dla mnie zupelnie niezrozumiale jak mozna nie szanowac ciszy i spokoju innych osob. Tym bardziej ze wedlug regulaminu jakiekolwiek prace remontowe moga byc realizowane od pon do pt do g.18.

dziękuje osobie, która wywiesiła kartkę a propos wieczornych i nocnych remontów na drzwiach wejściowych do klatki i w windach, może w końcu dotrze do innych że nie są sami, chociaż pokazany dotychczas poziom chamstwa takich osób raczej nie rokuje poprawy...

czy ktoś wie kto/które piętro??? aktualnie o g. 21:30 stuka-żeby nie powiedzieć inaczej- od 10 minut-młotkiem??? ludzie litości....

w budynku E ofkors

stukanie młotkiem to coś nowego, ale regularne wiercenie zapewnia sąsiad z 10 piętra. Który lokal dokładnie niestety nie wiem. 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Odświeżam bo jak widać nie do wszystkich jeszcze dotarło, że nie mieszkają w polu....
Apeluję do Sąsiadów miłujących się w wieczornym, sobotnim, niedzielnym i świątecznym wierceniu. Jest godzina 22:20 i jedno się dopiero skończyło a niestety nie jest to odosobniony przypadek w budynku G.
Jeśli nie szanujecie regulaminu, szanujcie sąsiadów. Jeśli wydaje Wam się, że hałas z wiercenia nie wychodzi poza Wasze mieszkanie chciałbym Was drodzy Sąsiedzi wyprowadzić z błędu - słyszalny jest w całym budynku. Również przez moje małe dzieci.
Trochę kultury, proszę.
Pozdrawiam,
Wojtek

Apeluję do Sąsiadów miłujących się w wieczornym, sobotnim, niedzielnym i świątecznym wierceniu. Jest godzina 22:20 i jedno się dopiero skończyło a niestety nie jest to odosobniony przypadek w budynku G.
Jeśli nie szanujecie regulaminu, szanujcie sąsiadów. Jeśli wydaje Wam się, że hałas z wiercenia nie wychodzi poza Wasze mieszkanie chciałbym Was drodzy Sąsiedzi wyprowadzić z błędu - słyszalny jest w całym budynku. Również przez moje małe dzieci.
Trochę kultury, proszę.
Pozdrawiam,
Wojtek
Wojtek,
szybciej będzie jak podejdziesz osobiście do sąsiada i poprosisz go Mało osób czyta forum
 Mało osób czyta forum 

szybciej będzie jak podejdziesz osobiście do sąsiada i poprosisz go
 Mało osób czyta forum
 Mało osób czyta forum