Formularz IN-15
Re: Formularz IN-15
Dziękuję.
Dzwoniłam właśnie do urzędu.
wygląda na to że nie ma przebacz - trzeba złożyć korektę do wniosku o podatek, IN15
do końca marca, fizycznie trzeba zanieść, codziennie do 16 a w pon do 18.
podobno nie wszystko tam trzeba wypełniać, wg informacji Pani z urzędu - wypełnić co się wie a resztę na miejscu
))
tak więc już wiadomo po co te drzewa tną...na formularze IN15...
wygląda na to że nie ma przebacz - trzeba złożyć korektę do wniosku o podatek, IN15
do końca marca, fizycznie trzeba zanieść, codziennie do 16 a w pon do 18.
podobno nie wszystko tam trzeba wypełniać, wg informacji Pani z urzędu - wypełnić co się wie a resztę na miejscu

tak więc już wiadomo po co te drzewa tną...na formularze IN15...
No to wyobrażam sobie te dantejskie kolejki... szczególnie w poniedziałek...
Na stronie Wydziału Obsługi Mieszkańców http://www.wom.wola.waw.pl/bWzor-wypeln ... nychb,8,75
znalazłam taki wzór wypełnienia wniosku IN-15 ze względu na zgłoszenie części wspólnych :
Wzór jest średnio pomocny, ale jeśli uzbroicie się Drodzy Sąsiedzi w cierpliwość, to postaram się jeszcze w tym tygodniu wybrać do UD-Wola i złożyć swój IN-15. Mam nadzieję, że panie w urzędzie zerkną na mój formularz pod kątem poprawności uzupełnienia odpowiednich rubryk. Wówczas przekażę Wam więcej szczegółów : jak co wyliczyć i gdzie wpisać w dokument.
znalazłam taki wzór wypełnienia wniosku IN-15 ze względu na zgłoszenie części wspólnych :
Wzór jest średnio pomocny, ale jeśli uzbroicie się Drodzy Sąsiedzi w cierpliwość, to postaram się jeszcze w tym tygodniu wybrać do UD-Wola i złożyć swój IN-15. Mam nadzieję, że panie w urzędzie zerkną na mój formularz pod kątem poprawności uzupełnienia odpowiednich rubryk. Wówczas przekażę Wam więcej szczegółów : jak co wyliczyć i gdzie wpisać w dokument.
Dzięki emka! Myślę, że poczekamy na spokojnie 

Witam,
z tego co się dowiadywałem UM powinien wysyłać każdego roku w miesiącach styczeń/luty pocztą tradycyjną na nasz adres wysokość podatku od nieruchomości, którego płatność trzeba uregulować do 15 marca.
Pozdr,
K
z tego co się dowiadywałem UM powinien wysyłać każdego roku w miesiącach styczeń/luty pocztą tradycyjną na nasz adres wysokość podatku od nieruchomości, którego płatność trzeba uregulować do 15 marca.
Pozdr,
K
Problematyczne wydaje sie być wyłącznie pole 31 i 32 oraz kwestia miejsca postojowego - jak wplywa ono na oplaty za czesc wspolna.
Mialem olac ten druk, ale wpisy na forum w tym temacie nastraszyly mnie
Mialem olac ten druk, ale wpisy na forum w tym temacie nastraszyly mnie

Z moich obliczeń wynika, że na moje mieszkanie przypada 3,59 m2 powierzchni wspólnej do opodatkowania, co daje dodatkową kwotę 2,66 zł w skali roku. Normalnie majątek 

Dobra 
podjąłem rękawicę. Tak wygląda wypełniony formularz. Wszystko skonsultowane z UD Wola.
Ważna uwaga - należy do formularza dołączyć maila od Zarządcy gdzie poinformował nas o wielkości części wspólnych.

podjąłem rękawicę. Tak wygląda wypełniony formularz. Wszystko skonsultowane z UD Wola.
Ważna uwaga - należy do formularza dołączyć maila od Zarządcy gdzie poinformował nas o wielkości części wspólnych.