Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic
Re: Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic
Wystarczy pozbyć się debili parkujących na środku ulicy. To wszystko. Nic więcej nie trzeba robić. A każdego cymbała tam parkującego, odholowywać. Dlaczego mam nakładać drogę, jeździć na około, bo jakiś kretyn chce parkować, a nie chce płacić za miejsce? Ja też tak chcę! Tak samo jak chcę parkować za darmo w części wspólnej garażu, tak jak niektórzy rowery/motory, nie mając swojego miejsca i nie płacąc za nic.
Pisałem w tej sprawie do Zarządcy, podobno monituje temat, ale póki co, nie wiele to daje...
Pisałem w tej sprawie do Zarządcy, podobno monituje temat, ale póki co, nie wiele to daje...
Zgadzam się z Krisem - wystarczyłoby aby tych chamów ktoś zniechęcił.
Wiem, że to nie po chrześcijańsku ale, aż mi się marzy czasami jakiś wandal co przejdzie i wszystkim po kolei lusterka "przestawi" czy z gwoździem się przespaceruje. W mediach ciągle trąbią o takich spacerowiczach ale do nas nie dotarł jeszcze
Albo żeby karetka to takiego buraka nie mogła dotrzeć przez jego własną furę zastawiającą ulicę....
Mam wrażenie że na większość ludzi działają tylko środki ostateczne.
Wiem, że to nie po chrześcijańsku ale, aż mi się marzy czasami jakiś wandal co przejdzie i wszystkim po kolei lusterka "przestawi" czy z gwoździem się przespaceruje. W mediach ciągle trąbią o takich spacerowiczach ale do nas nie dotarł jeszcze
Albo żeby karetka to takiego buraka nie mogła dotrzeć przez jego własną furę zastawiającą ulicę....
Mam wrażenie że na większość ludzi działają tylko środki ostateczne.
Niestety...
Moi drodzy, światełko w tunelu.
Mam informację, iż jeden z członków Zarządu naszej WM, Pani Mira, uzyskała osobiście w Wydziale Infrastruktury przy Solidarności 90 zapewnienie, że "jakieś tam" ekspertyzy wróciły już z Ratusza, że temat jest już rozpoznany i do zimy zostanie uregulowany.
Może to nie wiele, no i na "buzię" ale chyba lepsze to niż na piśmie "nie" od Pana Burmistrza (takie pismo Zarząd WM otrzymał od Burmistrza przed około rokiem).
Ja osobiście czekam w wierzę, że dramat na Szulborskiej wkrótce się skończy, no i że owe uregulowanie to nic innego jak znak B36 i konsekwentne odholowywanie aut tam parkujacych.
Mam informację, iż jeden z członków Zarządu naszej WM, Pani Mira, uzyskała osobiście w Wydziale Infrastruktury przy Solidarności 90 zapewnienie, że "jakieś tam" ekspertyzy wróciły już z Ratusza, że temat jest już rozpoznany i do zimy zostanie uregulowany.
Może to nie wiele, no i na "buzię" ale chyba lepsze to niż na piśmie "nie" od Pana Burmistrza (takie pismo Zarząd WM otrzymał od Burmistrza przed około rokiem).
Ja osobiście czekam w wierzę, że dramat na Szulborskiej wkrótce się skończy, no i że owe uregulowanie to nic innego jak znak B36 i konsekwentne odholowywanie aut tam parkujacych.
Super, dobra wiadomość. Dzięki.
Rewelacja, dzieki za dobre wiesci!
P.S. Developerzy mogliby nas poprzeć w tych staraniach, bo to w sumie także na ich korzyść... być może więcej osób wykupi miejsca podziemne
Moi drodzy sąsiedzi.
Jakiś czas temu przekazywałem Wam dobrą wiadomość w sprawie parkowania na Szulborskiej.
Dziś mam jeszcze lepszą. Po ponad dwóch latach "kopania się z koniem" chyba możemy odetchnąć z ulgą. Mimo, że nie rozpisujemy się w temacie, sprawę pilnujemy. Szczególne słowa uznania dla Pana Bartka Nagiel (Administrator osiedla) za determinację.
Szczegóły w załączniku.
Piotr Pilaciński
Członek Zarządu
Verdis I
Jakiś czas temu przekazywałem Wam dobrą wiadomość w sprawie parkowania na Szulborskiej.
Dziś mam jeszcze lepszą. Po ponad dwóch latach "kopania się z koniem" chyba możemy odetchnąć z ulgą. Mimo, że nie rozpisujemy się w temacie, sprawę pilnujemy. Szczególne słowa uznania dla Pana Bartka Nagiel (Administrator osiedla) za determinację.
Szczegóły w załączniku.
Piotr Pilaciński
Członek Zarządu
Verdis I
- Załączniki
-
- VI_UD_pismo_ws_ul_szulborskiej_odp_UD_Wola_201810.pdf
- (270.83 KiB) Pobrany 434 razy
@Zarząd
fajnie, dobra wiadomość, dzięki
czy ktoś wie jakie to będą ostatecznie zmiany? Dyskusji i pomysłów było tyle, że już się pogubiłem
fajnie, dobra wiadomość, dzięki
czy ktoś wie jakie to będą ostatecznie zmiany? Dyskusji i pomysłów było tyle, że już się pogubiłem
Opieszałość urzędasów poraża... postawić dwa głupie znaki zakazu, to jest temat na rok czasu i tak duży budżet, że nie wiadomo czy źródło finansowania się znajdzie w tym roku... ehh...