Podatek od nieruchomości, opłata za użytkowanie wieczyste gruntu, PCC - gdzie i jak załatwić?
Re: Jaka stawka podatku od nieruchomosci?
Cześć, mieszkam blisko 2 lata, decyzji nie dostałam, w tamtym roku bliżej terminu zapłaty napisałam maila do UDWola z zapytaniem co z podatkiem bo chcciałabym zapłacic:) odpisano mi, że mam cierpliwie czekać, gdy przyjdzie decyzja będę miała 14 dni na zapłatę bez odsetek oczywiście za poprzednie lata. Tak więc na razie czekam, bo to ponoć tak długo trwa, najgorzej ze będzie trzeba zapłacic pozniej wszystko na raz, ale coż zrobić:)
Re: Jaka stawka podatku od nieruchomosci?
Czeka sie ok 1.5 roku, potem juz przychodzi regularnie.
Ja dostaje niecale 50zl za 60m mieszkanie + ponad 200zl za miejsce postojowe. Stawki za uzytkowanie wieczyste sa podobne.
Ja dostaje niecale 50zl za 60m mieszkanie + ponad 200zl za miejsce postojowe. Stawki za uzytkowanie wieczyste sa podobne.
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Re: Podatek od nieruchomości, opłata za użytkowanie wieczyste gruntu, PCC - gdzie i jak załatwić?
Ale tylko podatek, czy użytkowanie wieczyste również?
Re: Podatek od nieruchomości, opłata za użytkowanie wieczyste gruntu, PCC - gdzie i jak załatwić?
Ja wczoraj podatek... wieczyste tak jak rok temu, jeśli nie przyjdzie odrębne pismo stanowiące inaczej...
W innym mieście przychodzi mi wymiar wieczystego i podatku co rok... ale może mniejsze miasto i dlatego...
W innym mieście przychodzi mi wymiar wieczystego i podatku co rok... ale może mniejsze miasto i dlatego...
-
W Warszawie wieczyste nie przychodzi co roku.
@sp00ky - tylko PON, i kartkę że wieczyste takie samo jak w zeszłym roku a jeśli nie wiem jakie było w zeszłym roku to mam zadzwonić tu i tu.
-
Nie ucieszą Was listy z Zarządu Mienia Skarbu Państwa.
Opłatę za użytkowanie wieczyste gruntu mnożymy x 2,6...
Opłatę za użytkowanie wieczyste gruntu mnożymy x 2,6...