Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
osverdis.pl
Potwierdzony mieszkaniec

Re: Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic

Post autor: osverdis.pl »

Ukryłem post użytkownika ewa dotyczący niewłaściwie zaparkowanego auta (ze zdjęciem). Skontaktował się ze mną właściciel samochodu i dość sensownie opisał okoliczności zdarzenia obiecując równocześnie poprawę:).
vedder
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53

Post autor: vedder »

Andrew pisze:Sorry, ale bezpieczenstwo i cisza sa wazniejsze niz Twoje zawieszenie.
Andrew - akurat cisza i przeszkody w postaci śpiących policjantów to dwie wykluczające się rzeczy :-) patrz mój post powyżej
Nod
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53E

Post autor: Nod »

Tez mam taka nadzieje.Cechy progow zwalniajace nie sa okreslone jakimis powszechnymi przepisami co wiaze sie z tym, ze robia je jak popadnie i czasami to jest idiotyczne.
Co do halasu - to progi go zwiekszaja, wiem z doswiadczenia - dokladnie tak jak pisal vedder, trzeba przyhamowac, posluchac skrzypienia zawieszenia i potem gaz. Lepiej jak juz ktos przejezdza stala predkoscia.
Andrew
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Andrew »

Zgadzam sie z Wami, ale niestety egoistow, ktorzy wieczorem traktuja ten kawalek Szulborskiej jak tor wyscigowy, nie brakuje. Moze jednak faktycznie trzeba sie z tym pogodzic...
Justa
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Justa »

Parkowanie w zatoczkach zacznie generować niszczenie roślin tuż na brzegach zatok. Już kilka samochodów parkujących na trzeciego wjeżdża kołami na trawnik.
Ja wiem, że zatoka jest nieprzemyślana i trzy samochody są na styk - i to mniejszych rozmiarów, ale takie częste wjeżdżanie skutecznie zniszczy trawniki...
Pozdrawiam

Justa
Andrew
Potwierdzony mieszkaniec

Mozna tylko kolejne slupki, czy cos w tym stylu zrobic :/
Kris
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: Kris »

Niestety chyba nie ma innego wyjścia, bo niedługo wszystko będzie poniszczone...
podspodem
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: podspodem »

Też jestem przeciwny montowaniu progów. Największy hałas robią zdezelowane graty z dziurawym wydechem i zarzynane skuterki, progi tu nic nie poprawią a wręcz pogorszą. A będzie niestety przez jakiś czas jeszcze gorzej, bo na czas rozbudowy metra zamykają Górczewską - część ludzi pewnie będzie skracać sobie drogę do Centrum z Powstańców. Jak LC Corp skończy kolejne bloki i powstanie docelowe rondo mam nadzieję, że nasza uliczka zgodnie z planem zagospodarowania będzie ślepa - wtedy może będzie ciszej.
trebor
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Post autor: trebor »

Z tego co widziałem w dzisiejszym newsletterze może to się stać bardzo szybko... gorzej, że w prognozie do 2042 nie ma wykupu przez miasto działki na potencjalne rondo.
Andrew
Potwierdzony mieszkaniec

I bez progow zrobi sie spokojniej :)
ODPOWIEDZ