Antena zbiorcza, dostawcy Internetu / kablówki
Re: Antena zbiorcza, dostawcy Internetu / kablówki
jak wygląda sytuacja z podłączeniem czegoś innego niż UPC? Chodzi mi konkretnie o NC+? Jeżeli nie ma anteny zbiorczej na dachu to czy można u siebie na balkonie zamontować talerz? Musi istnieć jakaś możliwość, jeśli nie to trzeba coś z tym zrobić bo byłoby to pogwałcenie praw.
Witam
napisałem reklamacje do Ronsona odnośnie braku kabli w puszkach od netu i TV. Odpisali mi że kable położy UPC. UPC zaprzacza temu lub rząda dodatkowej kasy. W tej sytuacji napisałem ponownie do Ronsona że mają usunąć usterkę na swój koszt. mineły juz 2 tygodnie a Ronson nadal milcz.
Czy u was też tak jest czy tylko mnie tak olewa Developer???
napisałem reklamacje do Ronsona odnośnie braku kabli w puszkach od netu i TV. Odpisali mi że kable położy UPC. UPC zaprzacza temu lub rząda dodatkowej kasy. W tej sytuacji napisałem ponownie do Ronsona że mają usunąć usterkę na swój koszt. mineły juz 2 tygodnie a Ronson nadal milcz.
Czy u was też tak jest czy tylko mnie tak olewa Developer???
U mnie ta sama sytuacja. Kable upc podciagnelo do jednego punktu za reszte musialbym doplacic. Nadal takze brak instalacji telewizji naziemnej ktora takze mam w umowie. Proponuje jednak przejsc z ronsonem na droge postepowania cywilnego bo inaczej chyba niczego nie wskuramy...
Wam przynajmniej coś odpisali, bo mi nic Chyba faktycznie trzeba to inaczej rozwiązać
Czy mamy jakiegos prawnika na osiedlu ?
Wydaje mi sie ze moja sasiadka jest prawnikiem. Ja jestem po prawie ale bez uprawnien mysle ze damy rade
Witajcie - sąsiedzi. Mam pytanie czy może problem został w jakikolwiek sposób rozwiązany. Dopiero teraz stoję przed dylematem i przyznam się, że też myślę o założeniu anteny satelitarnej....
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Zależy o co pytasz. UPC świadczy już usługi, natomiast anteny zbiorczej jak nie było, tak nie ma.wavy pisze:czy może problem został w jakikolwiek sposób rozwiązany
W związku z takimi problemami z wyegzekwowaniem od Ronsona, może złożymy się na antenę Tylko pozostaje kwestia czy będziemy mogli ją zamontować na dachu.
Mam pytanie odnośnie gniazda TV, przeniosłam je na drugą ścianę i nie wiem jakie gniazdo przelotowe mam wybrać pod względem tłumienia, czy Gniazdo TV - Radio przelotowe 12 db będzie odpowiednie? Gniazdo końcowe zostaje to zamontowane przez developera, tylko będzie przeniesione.