Drzwi i zamki dierre
Re: Drzwi i zamki dierre
Gwarancję raczej się traci w takim wypadku, ale z tego co wyczytałam w informacjach od producenta gwarancja jest na 2 lata, potem trzeba zrobić bodajże jakiś przegląd żeby ją przedłużyć. Dzwoniłam do Dierre - aktualna cena dorobienia drugiego zamka to 1415 zł. Mieli dać znać czy udzielą rabatu dla większej liczby mieszkańców, ale się nie odezwali. Postanowiliśmy z mężem nie czekać i dorobiliśmy zamek Gerdy. Kontakt do pana Mirosława Cwaliny już się pojawiał na forum. Szczerze polecamy jego usługi, a za założenie zamka z gałką umożliwiającą zamykanie się od środka wziął 350 zł. Koszty są więc nieporównywalne. A raczej prędzej ktoś się będzie próbował włamać do mieszkania niż popsują się drzwi zewnętrzne- tak mi sie przynajmniej wydaje.
Zamek dodatkowy do drzwi La porte
Czy ktoś zakładał dodatkowy zamek do drzwi la porte?
Powiedzili mi 550 pln, pewnie da się sporo taniej gdzies indziej, pytanie czy warto. Rękojmia już chyba i tak minęła.
Jakieś porady?
Pozdrawiam
Marcin
Powiedzili mi 550 pln, pewnie da się sporo taniej gdzies indziej, pytanie czy warto. Rękojmia już chyba i tak minęła.
Jakieś porady?
Pozdrawiam
Marcin
Re: Zamek dodatkowy do drzwi La porte
Ja zakładałem (ale już ze 2 lata temu), w podobnej cenie. Sam zamek jest dosyć praktyczny, bo ma motylek od wewnątrz do zamykania.
Uważajcie, na zamki La Porte z innych źródeł. Ja zakładałem w La porte dodatkowy zamek, i serwisant powiedział że ten zamek nie jest uniwersalny - był modyfikowany ponoć na potrzeby La porte i nie jest ogólnie dostępny.
-
- Potwierdzony mieszkaniec
- Budynek: 53G
- Numer mieszkania: 24
Ja u siebie w budynku G zaobserwowałem dokładnie to samo - za pierwszym razem czekając na windę, zastanawiałem się dlaczego sąsiedzi aż tak głośno rozmawiają. Wczoraj zrobiłem eksperyment - będą w salonie, mówiłem sam do siebie bez podnoszenia głosu, a małżonka stała za drzwiami na zewnątrz. Okazało się, że słyszała wszystko głośno i wyraźnie.kampus88 pisze:... czy też słychać u was dosłownie wszystko co się dzieje na korytarzu przy zamkniętych drzwiach? (rozmowy i to nawet dokładnie ich treść,...?
Wygląda na to, że mam jakiś felerny egzemplarz / model drzwi, lub deweloper poczynił jakieś oszczędności. Po dokładnym ich obejrzeniu, zauważyłem że uszczelki co prawda są, ale jakoś nie przylegają za mocno, a od dołu jestem w stanie wsunąć palce do wnętrza drzwi (kiedy są uchylone) - jakby były puste w środku (nie wiem czy odpowiednio to opisałem). Próg zewnętrzny, do którego przytwierdzona jest uszczelka, wygląda jakby był tylko "zasilikonowany" a nie przymocowany na stałe, więc się rusza - to też nie wpływa zbyt korzystnie na wygłuszenie hałasów / odgłosów.
Czy ktoś już zwalczył podobny problem?
-
- Budynek: 53E
My mieliśmy ten sam problem. Zgłosiliśmy w administracji i poprawione zostało uszczelnienie. Nie są w 100% dźwiękoszczelne, ale przynajmniej możemy swobodnie porozmawiać w salonie
Kasia i Kamil,
kto Wam naprawiał uszczelnienie drzwi, zgłaszaliście kartę usterki do Ronson? przyjezdzał serwis z Dierre? czy zamontowali Wam uszczelkę dookoła drzwi czy coś jeszcze? będę wdzięczna za odp, mam też problem z drzwiami
kto Wam naprawiał uszczelnienie drzwi, zgłaszaliście kartę usterki do Ronson? przyjezdzał serwis z Dierre? czy zamontowali Wam uszczelkę dookoła drzwi czy coś jeszcze? będę wdzięczna za odp, mam też problem z drzwiami
-
zgłaszaliśmy do Ronsona kartę usterki,oni przysłali nam osobę, która poprawiła uszczelnienie.
Dzięki za info, w zasadzie tez tak zrobiłam, ale Ronson odmowil, jakoby już tak długo mieszkam ze jakby był problem to powinnam to zgłosić wcześniej, a teraz nie widzi uzasadnienia....?
-
my zgłosiliśmy to ok. 2 mce po wprowadzeniu się, może dlatego nam kogoś przysłali bez problemów