Antena zbiorcza, dostawcy Internetu / kablówki

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
osverdis.pl
Potwierdzony mieszkaniec

Re: Antena zbiorcza, dostawcy Internetu / kablówki

Post autor: osverdis.pl »

marcinn06 pisze:Zastanawia mnie tylko ile monterowi się zejdzie z instalacją.
Tyle ;-).
tom
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53B

Post autor: tom »

Fakt upc zaczelo juz zbierac umowy :)

Ale tez uwazam ze instalacja telewizji naziemnaj ma byc chocby trzeba bylo isc do sadu.
marcinn06
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: marcinn06 »

Witam,
niestety z instalacji UPC wyszła nie używają większych kolokwializmów dupa. Niestety nasz super extra deweloper tak wymyślił szachty że monter z upc nie może dostać się do peszli idących do mieszkania. Ponadto nie można przepuścić kabli ze skrzynki piętro wyżej bo też nikt o tym nie pomyślał. Ogólnie czuje się oszukany i na tym etapie jeżeli sprawa nie zostanie rozwiązana do na początku najbliższego tygodnia to szukam chętnych na wytoczenie pozwu zbiorowego przeciwko deweloperowi w związku z niewywiązaniem się z umowy. Gdyby ktoś był jeszcze zainteresowany takim rozwiązaniem sprawy to proszę o kontakt na pw. myślę że składając pozew albo zawiązując grupę mieszkańców zainteresowanych rozwiązaniem sprawy w ten sposób trochę podkręcimy tempo załatwiania wieli rzeczy przez dewelopera i administrację (m.in. Antena zbiorcza).

Pozdrawiam
Marcin
osverdis.pl
Potwierdzony mieszkaniec

Żenada.
Na czym stanęło z monterem? Sugerował jakieś sensowne rozwiązanie, czy stwierdził, że się nie da i sobie poszedł?
marcinn06
Potwierdzony mieszkaniec

Monter odstąpił od instalacji ponieważ peszle idą pod częścią elektryczną która jest nawet oznaczona znakiem wysokie napięcie nie dotykać. Żeby cokolwiek zrobić potrzebny jest elektryk który przygotuje wszystkie piony do montażu, powycina szlifierką otwory w skrzynkach elektrycznych pozwalające na wypuszczenie peszli. Na chwilę obecną dziś UPC odstąpiło wraz ze mną od 4 instalacji na naszym osiedlu z uwagi na brak możliwości pod względem technicznym oraz z uwagi na bezpieczeństwo montera który może zostać usmażony przez wspomnianą instalację. Dziś podczas jednego z montaży monter został porażony przez prąd. Ogólnie jest to jedna wielka żenada i jutro mam zamiar pofatygować się z tym do biura sprzedaży. Wysłałem ponownie w dniu dzisiejszym kartę usterki ale na prawdę zastanawiam się nad złożeniem pozwu. Proponuję aby postawić ultimatum deweloperowi w związku z niewywiązaniem się z umowy sprzedaży w kilku jej punktach aby to on pokrył koszty aktów notarialnych. Profesjonalna instalacja jaka powinna być u nas w mieszkaniach warta jest ok. 4.000 zł i my za to zapłaciliśmy!! Ponadto UPC może nam podłączyć wszystkie usługi tylko ciekawe ile przyjdzie nam czekać znając opieszałość niektórych pracowników...
ombert
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: ombert »

u mnie też dziś nie podłączyli... przełożeni monterów mają rozmawiać z ronsonem/administratorem... ciekawe ile się z tym jeszcze zejdzie...
osverdis.pl
Potwierdzony mieszkaniec

Jakiś progres?
Orientujecie się, czy problem dotyczy wszystkich budynków?
marcinn06
Potwierdzony mieszkaniec

Progresu zero. W piątek wysłałem maila do pana Malinowskiego ale brak odpowiedzi ze strony ronsona. UPC też zbombardowałem w sobotę telefonem ale przyjęli tylko zgłoszenie i mają wyjaśniać z instalatorami. Z tego co wiem to sytuacja dotyczy wszystkich trzech budynków. Ogólnie rzecz biorąc lipa.
osverdis.pl
Potwierdzony mieszkaniec

Przenoszę temat do ogólnodostępnego działu. Niech sobie wszyscy (potencjalni klienci, etc.) poczytają.
rdx123
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: rdx123 »

dzisiaj około 10 am UPC dzwoniło i poinformowało mnie, że względu na usterkę na sowińskiego przenosi termin podłączenia telewizji na bliżej NIEOKREŚLONY termin. Mam czekać na telefon z upc.
ODPOWIEDZ