Odbiory mieszkań

Dział dla osób, które kupiły mieszkania w blokach 53-53D.
MAJ40i4
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53E

Re: Odbiory mieszkań

Post autor: MAJ40i4 »

A najważniejsza sprawa- Proszę czytajcie ze zrozumieniem!

Mój post zaczyna się od:
"Wczoraj byliśmy na odbiorze technicznym( brak jeszcze PNU), kilka ważnych informacji.:"

Ronson ma racje mówiąc,że nie ma odbiorów- ponieważ tak jak pisałem- był to odbiór techniczny ( nie można mylić z odbiorem właściwym)! Poczytajcie na forum co to znaczy!
Nod
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Nod »

Spokojnie MAJ40i4. Nikt nie napisal, ze masz jakies kontakty czy znajomosci (jak juz sie odwolujesz do czytania ze zrozumieniem :))
Poprostu pojawila sie informacja, ze miales juz odbior techniczny, wiec logicznym jest, ze osoby, ktore to przeczytały zainteresowały sie tematem. Ale odpowiedz Ronsona byla jasna - odbiorow nie ma. Nikt tu nie ma pretensji do Ciebie. Poprostu sytuacja jest dziwna, bo sa sprzeczne informacje. Ronson z jednej strony przeprowadza odbior techniczny, a z drugiej innym mieszkancom mowi, ze nie ma takiej mozliwosci... chyba przyznasz, ze to jest jakies pokrecone :)

A za liste bardzo dziekujemy.
MAJ40i4
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: MAJ40i4 »

Nod,
Wspomniałem o insynuacjach-" (zwykle w liczbie mnogiej) przypisanie komuś czynów, intencji itp. niezgodnych z obowiązującym prawem lub normami, wyrażone zwykle w postaci niedomówienia lub nieudowodnionych zarzutów -http://sjp.pl/insynuacja)"-przykłady:
twój post:
"Wiec nie wiem jak to mozliwe, ze ktos juz mial odbior. Z jakiegos powodu rozni mieszkancy sa traktowani inaczej ...
... czyli jak to w zyciu :D"
Ola33
"Mi w podobnym tonie opowiedziała inna osoba (kierownik projektu) ! odbiorów nie ma! :( :( :( Zastanawia mnie tylko działanie developera! dlaczego "niektórzy" mają "odbiory" wcześniej! Każdy by chciał! a nie tylko wybrani :evil: "

Nie pisałem że ktoś jawnie piszę o znajomościach itp. bo wtedy nie była by to insynuacja- proste.

Ogólnie nie ma się co przepychać w tym temacie. Ja osobiście nie lubię niedomówień- insynuacji- jak ktoś chce o coś zapytać, to proszę bardzo. Np. Aga_Lk z forum chciał coś więcej wiedzieć to na pw podałem jej tel do mnie- zadzwoniła, rozmawialiśmy i było ok.
Uważam sprawę za zakończoną.

Re listy: proszę bardzo.

Co polecam, to napisanie(tak jak ja) maila z prośbą o jak najszybszą możliwość odbioru mieszkania+ kontakt tel w tej sprawie.
osverdis.pl
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: osverdis.pl »

Nie rozumiem, co Was dziwi. Myślicie, że wykonacie jeden telefon do jakiejś pani z biura i z otwartymi rękoma przyjmą Was przed terminem na odbiór? W większości dużych firm domyślna odpowiedź na każde pytanie (po zainkasowaniu forsy) brzmi "nie". Takie rzeczy trzeba sobie wychodzić, dzwonić, pisać, marudzić - wtedy jest szansa, że coś się załatwi. Nie jest to kwestia żadnych znajomości, tylko determinacji.
Aga_Lk
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53F

Post autor: Aga_Lk »

Ruszą już chyba na dobre odbiory mieszkań. Dziś otrzymałam korespondencję (list polecony) z terminem odbioru mieszkania na połowę kwietnia. Otrzymaliście już też takie pisma?
Nod
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Nod »

Tak. Tez mamy odbior w polowie kwietnia.

Przy okazji - pojawily sie 4 nowe zdjecia na stronie inwestycji: klatka schodowa i zdjecia z zewnatrz. No, ale niedlugo juz bedzie mozna obejrzec to na zywo.
http://verdis.ronson.pl/galeria_zdjec/zdjecia-z-budowy/
ewa

Post autor: ewa »

Witam,
ja również - bud.G - mam odbiór przewidziany na połowę kwietnia. Nie potrafię jednak doczytać czy techniczny czy ostateczny, ale to się dowiem.
Mam pytanie o pomoc w odbiorze i namiary na jakiegoś fachowca. Podano już kontakt do pana Wyszkowskiego, ale ponoć to nie jest dobry spec. Może ktoś jeszcze potrafi pomóc. Maj40i4 dzięki za listę.
W wątku przewijają się posty o wspólnym wynajęciu fachowca do odbioru w poprzednich etapach budowy. Nie wiem jak to się skończyło, ale może warto o tym pomyśleć?
Czytając jakiś czas temu forum pamiętam również wątki o dogadaniu się przez niektórych mieszkańców z niezależnym od Ronsona notariuszem, gdzie podpisywano akty sprzedaży mieszkań. Ponoć było taniej i jaśniej. Może też warto o tym pomyśleć? Postaram się znaleźć ten wątek
osverdis.pl
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: osverdis.pl »

ewa, wątek o aktach notarialnych jest tutaj. Ja organizowałem całą akcję, znalazłem notariusza i negocjowałem warunki. Jeżeli będzie grupa chętnych do skorzystania z tego typu oferty, to odezwijcie się najpierw do mnie (np. przez PW), a ja pokieruję temat we właściwą stronę.
ewa

Post autor: ewa »

o super, dzięki :)
Aga_Lk
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Aga_Lk »

ewa pisze:Witam,
ja również - bud.G - mam odbiór przewidziany na połowę kwietnia. Nie potrafię jednak doczytać czy techniczny czy ostateczny, ale to się dowiem.
Mam pytanie o pomoc w odbiorze i namiary na jakiegoś fachowca. Podano już kontakt do pana Wyszkowskiego, ale ponoć to nie jest dobry spec. Może ktoś jeszcze potrafi pomóc. Maj40i4 dzięki za listę.
W wątku przewijają się posty o wspólnym wynajęciu fachowca do odbioru w poprzednich etapach budowy. Nie wiem jak to się skończyło, ale może warto o tym pomyśleć?
Czytając jakiś czas temu forum pamiętam również wątki o dogadaniu się przez niektórych mieszkańców z niezależnym od Ronsona notariuszem, gdzie podpisywano akty sprzedaży mieszkań. Ponoć było taniej i jaśniej. Może też warto o tym pomyśleć? Postaram się znaleźć ten wątek
Hej,

Odbiór jest już ostateczny, nie miało być tym razem odbiorów technicznych tylko od razu końcowe. Budynek posiada już uprawomocnione pozwolenie na użytkowanie.
ODPOWIEDZ