WAŻNE! Uchwała w sprawie firmy Dalkia
Re: WAŻNE! Uchwała w sprawie firmy Dalkia
Na myśli mam to, że rura pójdzie przez 3 etap, w którym Ronson ma większość głosów... i tyle... nam tylko ew. przypadnie zysk z dzierżawy... i o to będzie trzeba walczyć... już nikt Nas nie zapyta o zdanie 

Jednak coś jest warta dla nich ta rura 

-
- Potwierdzony mieszkaniec
Oczywiście, że jest, od samego początku Wam to mówiłem.
Teraz trzeba zadbać tylko o odpowiednie potwierdzenie tych zobowiązań, konkretne terminy, etc. - żeby potem się nie okazało, że ktoś "zmienił zdanie".
Teraz trzeba zadbać tylko o odpowiednie potwierdzenie tych zobowiązań, konkretne terminy, etc. - żeby potem się nie okazało, że ktoś "zmienił zdanie".
Warta jest na pewno, ale w obecnej sytuacji nasza wspólnota nie będzie miała żadnej korzyści z tej rury, a może mieć jedynie kłopot. Poczekał bym na ofertę Ronsona, jeśli można pozbyć się kłopotu i coś w zamian otrzymać to super.and pisze:Jednak coś jest warta dla nich ta rura
-
Skydiver, chyba coś przeoczyłeś.
Przeoczyłemosverdis.pl pisze:Skydiver, chyba coś przeoczyłeś.

mi też zmiękła rura 

-
Problemem jest termin. Chcą mieć to przegłosowane w ciągu 4 dni. Wg mnie mało realistyczne żebyśmy do tego czasu chociaż doprecyzowali z nimi szczegóły porozumienia.
Może warto wywiesić ten komunikat na klatkach z wyraźną informacją o terminie? Może ludzie zrozumieją, że w ich interesie jest w to się zaangażować.
Oto chodzi, dają sporo w zamian za szybką decyzję, prawda jest taka że nic nam nie muszą dawać, bo problem ominęli innym rozwiązaniem, jak nie tym to znajdą inne, wspólnota korzyści ze tego mieć nie będzie, zostanie nam rura za której konserwację i naprawy słono zapłacimy.osverdis.pl pisze:Problemem jest termin. Chcą mieć to przegłosowane w ciągu 4 dni. Wg mnie mało realistyczne żebyśmy do tego czasu chociaż doprecyzowali z nimi szczegóły porozumienia.
Wybór jest prosty rozwiązania są dwa:
1). Będziemy mieli lepszy monitoring niż pierwotnie Ronson chciał zrobić + nie zapłacimy za słupki/donice wokół wjazdów + nie będziemy ponosili kosztów utrzymania, naprawy rury.
2). Będziemy się bawili w negocjacje i stawianie warunków w rezultacie czego monitoringu garażu właściwie nie będzie, będziemy musieli wyłożyć kupę kasy na słupki/donice i zostaniemy z kosztownymi naprawami rury.