U mnie (a także u sąsiada z piętra) też tak jest jak u moon. Czy to po testach wyłącznika głównego, czy po jakimkolwiek braku prądu wyłącza się zabezpieczenie różnicowe ("wywala korki") gdy wraca zasilanie. Efekt wiadomy - brak prądu w mieszkaniu skutkujący rozmrożeniem lodówki, wyłączeniem zaprogramowanych na jakieś zadania urządzeń itp.

Zastanawia mnie, czy u wszystkich tak się dzieje, czy może dotyczy tylko budynku 53A, czy tylko mojej klatki ? To raczej nie jest normalne zachowanie sieci elektrycznej - w żadnym z dotychczasowych mieszkań nie miałam takich "atrakcji" . Jeżeli ów problem występuje w większej ilości mieszkań, to trzeba go zgłosić do Ronsona jako usterkę. Niech wykonawca instalacji ustali co skopał w elektryce i to naprawi. A jak jest u Was w innych budynkach ?
P.S. Serdecznie współczuję wszystkim Sąsiadom, którzy wyjechali na urlop, a u których też "wywala korki" po awariach prądu. Jeżeli zostawili jakieś jedzenie w lodówce to po powrocie mogą tam zastać "nowe życie" o wątpliwych walorach zapachowych, tudzież wizualnych