Odbiory mieszkań

Dział dla osób, które kupiły mieszkania w blokach 53-53D.
kiwdul
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Re: Odbiory mieszkań

Post autor: kiwdul »

w dziale "Postęp prac - II etap" pojawiła się już informacja, że odbiory techniczne powinny byż niedługo, więc hurtowy zakup usługi fachowca może być dobrym pomysłem.
Kris
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: Kris »

kiwdul, dokładnie... wiesz, 50 PLN to nie majątek, ale może dzięki temu, że przeglądanie więcej mieszkań na Naszym osiedlu, wyłapie szybciej i sprawniej różne niedociągnięcia... po prostu będzie lepiej wiedział gdzie i czego szukać...
kiwdul
Potwierdzony mieszkaniec

dokładnie
trebor
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: trebor »

Tez dostałem telefon w sprawie oględzin technicznych. Planują uzyskać pozwolenie na użytkowanie max do 15 listopada, więc wynika że w przyszłym tygodniu będą składać wniosek:-)
kiwdul
Potwierdzony mieszkaniec

temat trochę ucichł a Ronson zachęca do odbiorów, więc chciałbym się podpytać jeszcze raz o fachowców godnych polecenia. Jak rozumiem cześć osób skorzystała z www.fachowyodbiormieszkania.pl. Czy udało się wynegocjowac zniżkę? macie jakieś inne propozycje?
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

kiwdul pisze:Ronson zachęca do odbiorów,
Możesz rozwinąć temat? Mnie nikt do niczego nie zachęcał... może chodzi o budynek E?
kiwdul
Potwierdzony mieszkaniec

Chodzi o budynek E - dzwoniła do mnie Pani z Ronsona i mówiła, że zapraszają na "wstępny odbiór techniczny" samego mieszkania
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

kiwdul, dziękuję za wyjaśnienia...
trebor
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: trebor »

ja już jestem po wstępnych oględzinach w budynku E i wygląda to całkiem dobrze. Kilka szczegolow typu doszlifowanie, uzupełnienie ubytkow, regulacja klamki w drzwiach balkonowych, ale całościowe wykonanie porządne. Z istotnych zmian vs. poprzedni etap to inny kolor płytek na balkonie - są takie bardziej bezowe, a wewnątrz klatek portale wind sa z szarego kamienia. Nie da się jeszcze sprawdzić elektryki i CO, bo nie ma podlaczenia, ale będzie to możliwe w przyszłym tygodniu.
kiwdul
Potwierdzony mieszkaniec

trebor, czy korzystałeś z pomocy jakiegoś fachowca czy sam odbierałeś mieszkanie? Czy to był tylko wstępny odbiór, a jeśli tak to czy potem będa kolejne? Skoro w budynku jeszcze nie ma elektryki i CO to znaczy, że nie da się sprawdzić gniazdek a ja nie chcę płacić fachowcowi za dwie wizyty tylko wolałbym dokonać przeglądu całego mieszkania za jednym razem.
ODPOWIEDZ