[PORADNIK] Przekształcenie użytkowania wieczystego - opłata jednorazowa z bonifikatą
Re: [PORADNIK] Przekształcenie użytkowania wieczystego - opłata jednorazowa z bonifikatą
Macie może jakieś wieści? coś się dzieje w temacie ?

- 
				osverdis.pl
- Potwierdzony mieszkaniec
Re: [PORADNIK] Przekształcenie użytkowania wieczystego - opłata jednorazowa z bonifikatą
Dzwoniłem w ubiegłym tygodniu do wspominanej wcześniej p. Weroniki. Ta odesłała mnie do kogoś innego, ten ktoś jeszcze dalej... W końcu jedna z pań (zdaje się, że z innego urzędu niż p. Weronika - można się pogubić) zobowiązała się sprawdzić sytuację i na początku tego tygodnia oddzwoniła z informacją, że na przestrzeni kilku tygodni powinni wysłać... to pierwsze zawiadomienie (o samym fakcie przekształcenia). O drugim dokumencie (wyliczenie wysokości opłaty w wypadku chęci opłacenia całości z góry) nic nie wiadomo.

O matko  ja też dzwoniłem, jednak nikt nie odbierał.
 ja też dzwoniłem, jednak nikt nie odbierał.
Dziękuję za informację

ja też dzwoniłem, jednak nikt nie odbierał.
 ja też dzwoniłem, jednak nikt nie odbierał.Dziękuję za informację
Czy ktoś z Was ma może sprawę sądową z zarządem mienia? Ws. Wysokości opłat?

Dzięki za ten wysiłek sąsiedzie i podzielenie się wiadomościami. Tak koło 2024 powinniśmy mieć to juz załatwone.osverdis.pl pisze: ↑3 lut 2021, o 23:28 Dzwoniłem w ubiegłym tygodniu do wspominanej wcześniej p. Weroniki. Ta odesłała mnie do kogoś innego, ten ktoś jeszcze dalej... W końcu jedna z pań (zdaje się, że z innego urzędu niż p. Weronika - można się pogubić) zobowiązała się sprawdzić sytuację i na początku tego tygodnia oddzwoniła z informacją, że na przestrzeni kilku tygodni powinni wysłać... to pierwsze zawiadomienie (o samym fakcie przekształcenia). O drugim dokumencie (wyliczenie wysokości opłaty w wypadku chęci opłacenia całości z góry) nic nie wiadomo.
Ja dostałem dzisiaj. Zawiadomienie o przekształceniu, szablon wniosku o bonifikatę, a i przy okazji w oddzielnej przesyłce podatek od nieruchomości za 2020. W ogóle dzień cudów, bo listonosz przyniósł do mieszkania, a nie awizo do skrzynki 

Listonosz przynosi do skrzynki, bo podobno tamten został zwolniony... wreszcie zwolniony. Mój list z UM przeleżał 2 tygodnie na poczcie i wrócił do nadawcy. Nie zobaczyłem nawet jednego Awizo i zastanawiam się co mam teraz zrobić.

Do mnie dziś do domu przyniósł. Miła odmiana po tamtym dziadu. Dostałem za mieszkanie, zastanawiam się, czy nie poczekać na garaż, aby od razu, w jednej kopercie, wysłać poleconym, no chyba tak to trzeba zrobić? Czy może skan na epuap? Ile czekaliście między mieszkaniem a garażem?

- 
				osverdis.pl
- Potwierdzony mieszkaniec
@osverdis.pl właśnie się zastanawiam, bo wygląda na to, że powinno się dać dokładnie tak samo. Podpiąć tylko skan...