Kiedy podpisanie aktów notarialnych?
Kiedy podpisanie aktów notarialnych?
Czy ktoś wie dlaczego tak długo to trwa i kiedy Ronson poda terminy.
Re: Kiedy podpisanie aktów notarialnych?
Jak pytałem w poniedziałek w biurze sprzedaży to nic się nie dowiedziałem. W umowie jest , że mają 2 tygodnie na zawiadomienie...jak ktoś się nie stawi to jeszcze 2 tygodnie. Nie wiem jak jest u Was, ale niestety z mojej umowy nie wynika, że mają kary za przekroczenie terminu, więc obawiam się, że mogą go przekroczyć.
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Umowa umową, ale jeżeli poniesiesz szkodę (np. w związku z wyższym oprocentowaniem kredytu) to możesz domagać się od developera zadośćuczynienia.and pisze:z mojej umowy nie wynika, że mają kary za przekroczenie terminu, więc obawiam się, że mogą go przekroczyć.
Zgadzam się z Tobą, ale obawiam się, że żądanie bez sądu nic nie da, a nie będą to aż takie koszty. Tak samo jak za brak instalacji TV wydaje mi się, że powinniśmy dostać jakąś rekompensatę. Może nie ponieśliśmy kosztów, ale mamy niedogodności.
Ja np. mam odsetki ustawowe w umowie na akt do końca kwietnia br..... ale jak znam życie to i tak jest to do obejścia. Póki co nikt z ronsona nie podjął kontaktu ze mną, co mnie specjalnie nie dziwi. O wszystko trzeba się prosić....Więc poprosiłam i zobaczymy co odpiszą. Mam nadzieję, że tym razem deweloper mnie zaskoczy pozytywnie i nie będzie problemów z bezciężarowym wyodrębnieniem lokalu oraz nie będzie żadnych kwiatków w akcie przygotowanym przez ronsona. Czy ktoś może już otrzymał projekt aktu?
Jak zwykle się nie wyrobią. Można by się przyzwyczaić, ale ja nadal nie przywykłem. Nie potrafią nic zrobić w terminie, a oprocentowanie kredytu cały czas jest wyższe. Ciekawe, co bank powie w takiej sytuacji, bo do umowy kredytowej przepisali termin dostarczenia aktu notarialnego.
-
- Potwierdzony mieszkaniec
W kwietniu nie będzie.
Rozumiem, że potwierdzona informacja. Wiadomo coś bliżej kiedy? Czy mówią coś na temat złamania zapisów umowy?
Na pytanie kiedy będą gotowe akty notarialne, Agnieszka Gajdzik z biura Ronsona przekazała nam mailowo, że mają czas do końca kwietnia i.. dotrzymają tego terminu.
Dla mnie to kolejna bzdura przekazana przez tę kobietę.
Dla mnie to kolejna bzdura przekazana przez tę kobietę.
Akty będą dopiero po 20tym maja.