Bardzo przychylnie podeszli do tematu i szczegóły są do ustalenia. Możecie zgłaszać pomysły, jak to widzicie.
Pierwszym moim pomysłem była własnie organizacja spotkania, na którym poza wymianą książek będziemy mieli możliwość bliżej się poznać. Nie tylko wejść zabrać książkę i wyjść

No i własnie ta inicjatywa stała się powodem do kolejnej fali pomysłów jak wykorzystać obecność kawiarni. Generalnie Właściciele są zainteresowani współpracą i tworzeniem zajęć, które będą dla nas ( mieszkańców ) interesujące.
Jestem mamą 10 latka i dotychczasowe zajęcia organizowane w kawiarni nie były powodem do zainteresowania dla mojego syna ( mówię tu o bajkach, czy kartkach tworzonych z okazji Dnia Babci, Walentynek itp.) Dlatego też wyszłam z propozycją do Właścicieli, żeby pomyśleli o dzieciach w wieku wczesnoszkolnym i organizacji dla nich takich zajęć, na które dzieci chętnie by przychodziły. Padł pomysł cyklicznego modelarstwa, czy wynajmowania sali na zajęcia zorganizowane przez inne firmy ( np. programowanie). Jako rodzic chętnie wysłałabym dziecko na takie zajęcia tuż pod blokiem, gdzie samodzielnie może pójść i wrócić( tu prośba do osób chcących dać komentarz, że w Warszawie jest masa takich zajęć - owszem tak, ale często powodem rezygnacji udziału w takich zajęciach są kwestie logistyczne).
Oczywiście temat zajęć jest również otwarty dla osób dorosłych. Jeżeli macie pomysły na zajęcia, które mogłyby się odbywać w kawiarni podrzucajcie tematy.
I tak dla wyjaśnienia, nie mam żadnej korzyści z tego typu organizacji zajęć, nie mam nic wspólnego ani osobiście, ani finansowo z Kawiarnią. Te osoby, które już mnie znają wiedzą, że mam masę pomysłów i chęć do działania i robię to bezinteresownie. Chciałabym coś zmienić w naszym otoczeniu, żeby nam się milej tu mieszkało stąd pomysły na projekty do Budżetu, czy inne pomysły na naszą wspólnotę.
Mam nadzieję, że wspólnie znajdziemy dla nas ciekawe zajęcia i będziemy mieli możliwość własnego rozwoju i bliżej się poznamy