Sprawa ruszyła, ściągali wykonawcę. Z tego co się dowiedziałem to między innymi była rozregulowana instalacja przez budowlańców, małe ciśnienie. Dodatkowo w bloku F jest jakiś wyciek na parterze.. Wykonawca ma przyjechać w czwartek i jeszcze coś robić.
Tak czy inaczej kaloryfery cieplutkie od samego dołu po samą górę. Teraz mogę napić się zimnego piwa
Sprawa jest troszkę poważniejsza. Okazuje sie ze SM nie zarezerwowała odpowiedniej mocy grzewczej dla bud Ei F czego skutki czujemy...( większa moc to też większe opłaty stałe w okresie nie grzania) teraz trwa proces zwiększania- niestety to trochę potrwa- duzo papierkowej roboty. Może być tak że mrozy ustąpią, moc zwiększą a opłata pójdzie w górę( i my nie skorzystamy na tym)...- oby nie!
Witam
Czy mieszkańcy w budynku G mają problemy z ogrzewaniem? Cały weekend grzejniki były zimne mimo rozkręcenia "na maksa" Czy coś komuś wiadomo o jakiejś awarii?
Ghosta pisze:Witam
Czy mieszkańcy w budynku G mają problemy z ogrzewaniem? Cały weekend grzejniki były zimne mimo rozkręcenia "na maksa" Czy coś komuś wiadomo o jakiejś awarii?
Dziękuję za odpowiedź. Ja się kilka dni temu wprowadziłam, ale w trakcie remontu na początku stycznia i tuż po nim grzejniki aż parzyły. Teraz zaś są lodowate, więc nie wiem, o co chodzi...
Ghosta pisze:Witam
Ja też mieszkam w budynku G i zarówno w weekend jak i teraz jest ok.
Sprawdź czy masz odkręcone zawory w szachtach (tam są dwa zawory od ogrzewania- jeden przy liczniku wejściowy a drugi wyjściowy). Ewentualnie dzwoń pod numer do zgłaszania tego typu usterek tel 728 565 016 mają 3 godziny na reakcję.