Re: Zmiana opłat za wieczyste użytkowanie od 2018 r., przekształcenie 2019
Re: Zmiana opłat za wieczyste użytkowanie od 2018 r.
Tak, ale w perspektywie ilus lat robia sie z tego tysiace.
Swoja droga ustawa, ktora miala ukrocic uzytkowanie wieczyste, zakladala, ze oplaty nie beda mogly byc juz podwyzszane. Dziwnym trafem nie weszla jeszcze w zycie (a miala bodajze w lipcu tego roku).
Swoja droga ustawa, ktora miala ukrocic uzytkowanie wieczyste, zakladala, ze oplaty nie beda mogly byc juz podwyzszane. Dziwnym trafem nie weszla jeszcze w zycie (a miala bodajze w lipcu tego roku).
Moim zdaniem powinniśmy się zaangażować i porozmawiać osobiście z najbliższymi sąsiadami o ewentualny, wpisaniu się na listę do ochrony. Z natury ludzie czekają do ostatniej chwili. Pozdr, K
Na liscie jest juz 9 os.
Tak jak KKK mówi, pewnie nie obędzie się bez przejścia się po sąsiadach...
A nie da się podjąć uchwały, żeby sfinansować ten operat?
Bo ten nasz operat to i tak będzie tylko operat prywatny, tak jak ktoś napisał we wcześniejszych komentarzach. Czyli nie koniecznie musi przesądzić o obniżeniu kwot za uw.
Bo ten nasz operat to i tak będzie tylko operat prywatny, tak jak ktoś napisał we wcześniejszych komentarzach. Czyli nie koniecznie musi przesądzić o obniżeniu kwot za uw.
Czy prywatny, czy "wspolnotowy", to bez znaczenia - liczy sie fakt, ze to operat rzeczoznawcy.
Zebranie 50% glosow za uchwala w tej sprawie trwaloby pewnie z miesiac. Nie mamy na to czasu.
Zebranie 50% glosow za uchwala w tej sprawie trwaloby pewnie z miesiac. Nie mamy na to czasu.
Rozmawiałem w tej sprawie z administratorem i zarządcą - nie ma takiej opcji, żeby sfinansować operat ze środków wspólnoty. To jest inicjatywa tylko niektórych osób i jesteśmy sami sobie pozostawieni.
god save the queen
god save the queen
Cześć,
1.Proponuję, aby lista do wpisania się na ochronie pozostałą jeszcze do przyszłego tygodnia tj. wtorku lub środy (wtedy zbierzemy więcej osób do partycypowania w kosztach)
2. Sądzę, że osoby, które są aktywnie zaangażowane w ten wątek na forum, są też w stanie porozmawiać i przedstawić w skrócie o co walczymy wspólnie i nakłonić najbliższych sąsiadów (2-3 rodziny każdy z nas zna przynajmniej z widzenia), aby wpisali się na listę w ochronie. Jeśli każdy tak zrobi to ostatecznie koszty na 1 osobę będą naprawdę niewielkie.
3. Ja sam byłem już u 3 sąsiadów są otwarci
Pozdr, K
1.Proponuję, aby lista do wpisania się na ochronie pozostałą jeszcze do przyszłego tygodnia tj. wtorku lub środy (wtedy zbierzemy więcej osób do partycypowania w kosztach)
2. Sądzę, że osoby, które są aktywnie zaangażowane w ten wątek na forum, są też w stanie porozmawiać i przedstawić w skrócie o co walczymy wspólnie i nakłonić najbliższych sąsiadów (2-3 rodziny każdy z nas zna przynajmniej z widzenia), aby wpisali się na listę w ochronie. Jeśli każdy tak zrobi to ostatecznie koszty na 1 osobę będą naprawdę niewielkie.
3. Ja sam byłem już u 3 sąsiadów są otwarci
Pozdr, K
Podpisy zbieramy do końca następnego tygodnia. Pod koniec tez tygodnia załączę nową wersję odwołania.
Przekazuję odpowiedź od rzeczoznawcy otrzymaną dzisiaj:
"Do końca przyszłego tygodnia dam Panu znać, czy będzie możliwość otrzymania innej wartości, niż w przesłanym operacie.
Koszt wykonania operatu szacunkowego wyniesie 1200 zł.
Wycenę będę mogła sporządzić dopiero w przyszłym roku- w styczniu. Termin realizacji zlecenia będzie wynosił ok 15 dni roboczych od dnia wizji."
Jak dla mnie propozycja rzeczoznawcy jest ok. Późniejsze wykonanie i przekazanie do SKO operatu nie będzie problemem.
Przekazuję odpowiedź od rzeczoznawcy otrzymaną dzisiaj:
"Do końca przyszłego tygodnia dam Panu znać, czy będzie możliwość otrzymania innej wartości, niż w przesłanym operacie.
Koszt wykonania operatu szacunkowego wyniesie 1200 zł.
Wycenę będę mogła sporządzić dopiero w przyszłym roku- w styczniu. Termin realizacji zlecenia będzie wynosił ok 15 dni roboczych od dnia wizji."
Jak dla mnie propozycja rzeczoznawcy jest ok. Późniejsze wykonanie i przekazanie do SKO operatu nie będzie problemem.
Super więc czekamy, zbieramy podpisy, ktoś przygotuje jednolite pismo, w którym każdy zmieni jedynie dane osobowe... pytanie kto zrobi ostatni punkt Ja jestem tylko skromnym programistą, więc w tej kwestii niezbyt pomogę