Garaż i parkowanie samochodów nieuprawnionych...

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
piknew
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53A

Re: Garaż i parkowanie samochodów nieuprawnionych...

Post autor: piknew »

Justa pisze:Jak kupowaliśmy miejsca parkingowe Ronson miał plan z numerami miejsc. Najprościej jest ten plan sxerować i zaznaczyć kolorem miejsca wykupione i dać ochronie. Będzie jasno i klarowne namalowane które miejsce powinno byc puste.
Ja mam wersję z maja (jak wybierałem dodatkowe miejsce). Ale najlepiej rzeczywiście poprosić o to Ronsona o aktualne i poprosić o aktualizację (1 raz na miesiąc?). Widzę tutaj jednak inny problem - czy w obowiązkach ochrony jest taka kontrola? I formalnie to wygląda tak, iż pracują wtedy tylko dla jednego ze współwłaścicieli nieruchomości garażowej. Teoretycznie też każdy z nas mógłby stwierdzić: to jest lista "moje miejsca parkingowe" i powinno ono być puste lub tam powinien stać tylko samochód ABC12345 lub XYZ98765.

Powyższe potraktujcie jako żart, ale trzeba to jakoś z ochroną uzgodnić.
Skydiver
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Skydiver »

Justa pisze: Za godzinę jak wyjdę z domu poproszę Panie z Ronsona o przygotowanie tego, mam madzieję że im również będzie zależało na eliminacji tych samowolnych postojów.
Justa wstrzymaj się jeszcze trochę, bo trzeba najpierw kupić naklejki i uzgodnić z ochroną sprawdzanie tych miejsc, a do tego jest Potrzebny P. Borelowski , zaraz się z nim skontaktuję w tej sprawie bo już chyba wrócił z urlopu.
Kris
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: Kris »

A może jeszcze prościej... zunifikowane, estetyczne tabliczki z numerem rejestracyjnym auta?
moon
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: moon »

A tak z ciekawosci- ile kosztuje teraz miejsce garazowe?
kiwdul
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Post autor: kiwdul »

Cała ta dyskusja zaczyna się sprowadzać do tego, żeby zadbać o miejsca parkingowe Ronsona... Parkujący na dziko powinni być problemem dewelopera a nie mieszkańców. Może mam złe wyobrażenie, ale jak Adminitrator poinformuje Ronsona, że jego miejsca są bezpłatnie wykorzystywane to deweloper bardzo szybko znajdzie sposób aby zablokować takie parkowanie.
and
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53B

Post autor: and »

A poza tym podstawą działań miało być bezpieczeństwo, a nie sprawdzanie czy sąsiad nie zaparkował na miejscu Ronsona.
Kris
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: Kris »

kiwdul pisze:Cała ta dyskusja zaczyna się sprowadzać do tego, żeby zadbać o miejsca parkingowe Ronsona...
Absolutnie! Mowa jest o bezpieczeństwie... jak Ci jakiś 'obcy' samochód zaparkuje i obije drzwi czy przerysuje lakier, to kogo będziesz szukał? Tak to identyfikacja aut/osób jest o wiele prostsza... poza tym, pod przykrywką parkingu, jakiś złodziej może rozpoznawać teren... co/gdzie/komu/kiedy...
kiwdul
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Post autor: kiwdul »

Jak ktoś nie wykupił miejsca parkingowego a staje na dziko na miejscu Ronsona to nie robi z mieszkańców (którzy kupili miejsca postojowe) frajerów tylko z dewelopera. Taka sytuacja jest dla wspólnoty korzystna, bo Ronson płaci za utrzymanie pustych miejsc, na których mogą zaparkować nasi goście jak przyjadą w odwiedziny.
piknew
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53A

Post autor: piknew »

and pisze:Dlaczego 2 lub 3 osoby podejmują działania w imieniu całej wspólnoty i kontaktują się w tej sprawie z administratorem ?
Nawet jeśli to garaż jest "współwłasnością jednego lokalu". Nie jest częścią wspólną. Co więcej nawet nie wiem jak wygląda podejmowanie decyzji w zakresie tego "lokalu".
osverdis.pl
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: osverdis.pl »

Przypominam, że to nie jest wątek o trybie podejmowania decyzji, o cenach, itd.
ODPOWIEDZ