Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic
Re: Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic
Faktycznie pomogło cała ulica od strony osiedla zastawiona ☺
Jest bez porównania... właśnie wracałem i tylko jeden samochód zaparkowany...
Jest jest - zdarza się jeszcze, że ktoś postawi samochód przy żabce (nie widać pasów spod śniegu), albo zastawi chodnik od Sowińskiego, ale jest bez porównania lepiej niż jeszcze kilka miesięcy temu. A jak przewali się fala urządzania mieszkań w nowym LC Corpie to już powinno być całkiem nieźle.
Dokładnie!
No i 'doczekaliśmy się' pierwszego poważniejszego zdarzenia na wyjeździe z garażu między bud. D a nową częścią... auta widzę dość poważnie uszkodzone... wszystko pozastawiane i nic nie widać... bo jednemu z drugim ćwokowi szkoda $$ na miejsce parkingowe! Dodatkowo, ta dojazdówka do Olbrachta II generuje dodatkowy, niepotrzebny ruch... o chodniku, bez słupków, przed LC Corp nie wspomnę!
Widziałem radiowóz. Identyczna stłuczka w tym samym miejscu była kilka dni temu.
Re: Budżet partycypacyjny 2017
Gdyby ktoś miał ochotę na podyskutowanie o projektach to w poniższych godzinach jest taka możliwość.
27 lutego (sobota) godz. 10.30-13.30 – Szkoła Podstawowa nr 132, ul. Grabowska 1
omawiane będą projekty z obszaru Ulrychów+Odolany / do projektu 425 włącznie + projekt 803
27 lutego (sobota) godz. 13.30-16.30 – Szkoła Podstawowa nr 132, ul. Grabowska 1
omawiane będą projekty z obszaru Ulrychów+Odolany / od projektu 642 włącznie
27 lutego (sobota) godz. 10.30-13.30 – Szkoła Podstawowa nr 132, ul. Grabowska 1
omawiane będą projekty z obszaru Ulrychów+Odolany / do projektu 425 włącznie + projekt 803
27 lutego (sobota) godz. 13.30-16.30 – Szkoła Podstawowa nr 132, ul. Grabowska 1
omawiane będą projekty z obszaru Ulrychów+Odolany / od projektu 642 włącznie
Pozdrawiam
Justa
Justa
Drodzy Sąsiedzi, jak co roku proszę Was o głosy w tegorocznej edycji Budżetu Partycypacyjnego na projekt do naszego najbliższego Parku Powstańców Warszawy - projekt nr 23 Poleżakujmy w Parku Powstańców Warszawy.
Plakat dodałam w załączniku. Informacja jest też w witrynie głównej osiedla i oczywiście w windach lub na klatkach.
Proszę spójrzcie na inne projekty na Ulrychowie, są naprawdę ważne i zmieniające naszą przestrzeń - również projekt naszej Sąsiadki - zagospodarowania skweru na przeciwko naszego bloku.
Zapraszam do głosowania i liczę na Wasze zaangażowanie.
W ubiegłym roku, fantastycznie nas wsparliście i teraz niecierpliwie czekamy na budowę Integracyjnego Placu Zabaw z poprzedniej edycji.
Plakat dodałam w załączniku. Informacja jest też w witrynie głównej osiedla i oczywiście w windach lub na klatkach.
Proszę spójrzcie na inne projekty na Ulrychowie, są naprawdę ważne i zmieniające naszą przestrzeń - również projekt naszej Sąsiadki - zagospodarowania skweru na przeciwko naszego bloku.
Zapraszam do głosowania i liczę na Wasze zaangażowanie.
W ubiegłym roku, fantastycznie nas wsparliście i teraz niecierpliwie czekamy na budowę Integracyjnego Placu Zabaw z poprzedniej edycji.
- Załączniki
-
- Projekt nr 23 Wola Ulrychów - plakat.pdf
- (271.79 KiB) Pobrany 425 razy
Pozdrawiam
Justa
Justa
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Świetny projekt, a i cena dająca spore szanse na realizację!
Przy okazji, połączyłem wątki i przeniosłem do wspólnego działu.
Przy okazji, połączyłem wątki i przeniosłem do wspólnego działu.
Justa,
Dzięki serdeczne! Masz mój głos.
PS.
Warto pomyślec o zagłosowaniu, jest pare projektów w naszej okolicy:
ziękujemy za Twój głos w warszawskim budżecie partycypacyjnym - zagłosowałeś/aś na:
Poleżakujmy w Parku Powstańców Warszawy.
Rewitalizacja placu zieleni na skrzyżowaniu ul. Sowińskiego i ul. Szulborskiej
Chodnik dla pieszych wzdłuż ul Sowińskiego
Rabata kwiatowa - nasadzenia wzdłuż ul. Sowińskiego
Ścieżka rowerowa wzdłuż ulicy Jana Olbrachta
Usprawnienia piesze i rowerowe na Odolanach i Ulrychowie
Tężnia solna- sanatorium w wielkim mieście
Patroni naszych ulic na pocztówce Władysław Przanowski
Plenerowa biblio-budka
Więcej tlenu! Nasadzenia drzew i krzewów na Odolanach
Sala chemiczna w LXXXVI L.O.
Odolany (i kawałek Ulrychowa) tona w kwiatach
Chodnik i zebry między ul. Krępowieckiego i Górczewską
Wykonanie oznakowania poziomego w technologii trwałej z mas chemoutwardzalnych na ul. Ordona
Dzięki serdeczne! Masz mój głos.
PS.
Warto pomyślec o zagłosowaniu, jest pare projektów w naszej okolicy:
ziękujemy za Twój głos w warszawskim budżecie partycypacyjnym - zagłosowałeś/aś na:
Poleżakujmy w Parku Powstańców Warszawy.
Rewitalizacja placu zieleni na skrzyżowaniu ul. Sowińskiego i ul. Szulborskiej
Chodnik dla pieszych wzdłuż ul Sowińskiego
Rabata kwiatowa - nasadzenia wzdłuż ul. Sowińskiego
Ścieżka rowerowa wzdłuż ulicy Jana Olbrachta
Usprawnienia piesze i rowerowe na Odolanach i Ulrychowie
Tężnia solna- sanatorium w wielkim mieście
Patroni naszych ulic na pocztówce Władysław Przanowski
Plenerowa biblio-budka
Więcej tlenu! Nasadzenia drzew i krzewów na Odolanach
Sala chemiczna w LXXXVI L.O.
Odolany (i kawałek Ulrychowa) tona w kwiatach
Chodnik i zebry między ul. Krępowieckiego i Górczewską
Wykonanie oznakowania poziomego w technologii trwałej z mas chemoutwardzalnych na ul. Ordona