nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego
Re: nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego
Czy mógłbym prosić o przyklejenie do otwartego forum? Mieszkam po sąsiedzku, ale to forum często przeglądam, bo można się sporo dowiedzieć o tym co dzieje się w okolicy.
http://www.lcc.pl/pl/na-woli/aktualnosci
Z przyjemnością informujemy, iż rozpoczęliśmy przedsprzedaż III etapu Osiedla Na Woli. Rozpoczęcie realizacji etapu przewidziano na II połowę 2016 roku. W ofercie są mieszkania o zróżnicowanej powierzchni, od 30 do 79 m². Atrakcyjne lokum znajdzie tu zarówno rodzina z dziećmi, jak i inwestor szukający mieszkania pod wynajem. Inwestycja położona jest w zielonej okolicy, tuż przy Parku im. Powstańców Warszawy. Niewiele dalej znajdują się parki Sowińskiego, Szymańskiego i Moczydło z kompleksem otwartych basenów. Po więcej informacji zapraszamy do biur sprzedaży oraz na stronę inwestycji.
Z przyjemnością informujemy, iż rozpoczęliśmy przedsprzedaż III etapu Osiedla Na Woli. Rozpoczęcie realizacji etapu przewidziano na II połowę 2016 roku. W ofercie są mieszkania o zróżnicowanej powierzchni, od 30 do 79 m². Atrakcyjne lokum znajdzie tu zarówno rodzina z dziećmi, jak i inwestor szukający mieszkania pod wynajem. Inwestycja położona jest w zielonej okolicy, tuż przy Parku im. Powstańców Warszawy. Niewiele dalej znajdują się parki Sowińskiego, Szymańskiego i Moczydło z kompleksem otwartych basenów. Po więcej informacji zapraszamy do biur sprzedaży oraz na stronę inwestycji.
a propos zmian w organizacji ruchu:
mamy nowe słupki na Sowińskiego - ok. pewnie nikt tam się już nie zatrzyma chociaż po drugiej stronie (tam gdzie nie ma słupków) parkują - faktem jest że od jakiegoś czasu nawet jak nie było słupków to i tak znacząco zmniejszyła się liczba osób parkujących wzdłuż Sowińskiego/ Dla mnie tu nie ma problemu.
ale...
na Szulborskiej wg mojej skromnego zdania nie zmieniło się nic. nadal wszyscy stoją jak stali, blokują wyjazd z garażu, parkują wzdłuż krawężnika, a co gorsze mam wrażenie że przybywa debili podjeżdżających tylko "na chwilkę" do Żabki i parkujących na przeciw jej wejścia - i to po obu stronach
Chyba nie do końca to było celem zmiany
Jak Wy to widzicie? co można zrobić żeby było lepiej?
pzdr
tomek
mamy nowe słupki na Sowińskiego - ok. pewnie nikt tam się już nie zatrzyma chociaż po drugiej stronie (tam gdzie nie ma słupków) parkują - faktem jest że od jakiegoś czasu nawet jak nie było słupków to i tak znacząco zmniejszyła się liczba osób parkujących wzdłuż Sowińskiego/ Dla mnie tu nie ma problemu.
ale...
na Szulborskiej wg mojej skromnego zdania nie zmieniło się nic. nadal wszyscy stoją jak stali, blokują wyjazd z garażu, parkują wzdłuż krawężnika, a co gorsze mam wrażenie że przybywa debili podjeżdżających tylko "na chwilkę" do Żabki i parkujących na przeciw jej wejścia - i to po obu stronach
Chyba nie do końca to było celem zmiany
Jak Wy to widzicie? co można zrobić żeby było lepiej?
pzdr
tomek
Wczoraj widziałem patrol SM na tym odcinku, nie wiem co robili, ale zaparkowali auto prawidłowo w zatoce.
Przy okazji przypominam, to, że niema mandatu za wycieraczką, nie oznacza, że nie został wystawiony. Jakiś czas temu zmieniły się przepisy i SM już nie zostawia kwitków za wycieraczką.
Swoją drogą wydaje mi się to słabym rozwiązaniem, bo nie spełnia funkcji informacyjnej dla pozostałych - tu nie parkuj bo dostaniesz mandat...
Przy okazji przypominam, to, że niema mandatu za wycieraczką, nie oznacza, że nie został wystawiony. Jakiś czas temu zmieniły się przepisy i SM już nie zostawia kwitków za wycieraczką.
Swoją drogą wydaje mi się to słabym rozwiązaniem, bo nie spełnia funkcji informacyjnej dla pozostałych - tu nie parkuj bo dostaniesz mandat...
Nic się nie zmieniło. Dokładnie miałem o to samo Was pytać. Dla Nas nic na plus... no chyba tylko to, że ktoś na chodniku nie stanie, bo i tacy 'specjaliści' się znajdowali... przydałyby się jakieś donice/słupki w miejscach, które są poza zatokami... no i oczywiście takie same słupki na chodniku po drugiej stronie Szulborskiej... bez tego jest to samo
P.S. 'Przybywa debili podjeżdżających tylko "na chwilkę" do Żabki' - tylko nie debili, bo samemu mi się czasem zdarza tam na moment stawać, ale staram się to zrobić jak najdalej od skrzyżowania...
P.S. 'Przybywa debili podjeżdżających tylko "na chwilkę" do Żabki' - tylko nie debili, bo samemu mi się czasem zdarza tam na moment stawać, ale staram się to zrobić jak najdalej od skrzyżowania...
Kris pisze:
i wystarczy 50 takich jak Ty dziennie zatrzymujących się (nawet z dala od skrzyżowania) przy Żabce na 5 minut i mamy większość dnia zastawioną ulicę która wg założenia miała być lepiej przejezdna i bezpieczniejsza niż dotychczas
Poznym wieczorem w niedziele SM robila zdjecia wszystkim samochodom zaparkowanym nieprawidlowo na Szulborskiej, tym co stoja skosnie tez. Moze pare takich akcji i sytuacja sie poprawi. Natomiast przy wyjezdzie z garazu dalej staja samochody, w weekend dostawcze, przez co zupelnie nic nie widac. Tu przydalyby sie donice albo chociaz pacholki- w budimexie od str. Czluchowskiej stoja pacholki- po jednym z kazdej strony wyjazdu z garazu i nikt tam nie parkuje. Nikt tez nie probuje przestawiac pacholkow- moze to byloby rozwiazanie.
Wlascicielka granatowego opla rowniez staje przy naszym garazu...
Wlascicielka granatowego opla rowniez staje przy naszym garazu...
jak robili zdjęcia to będą mandaty
Oby zrobili coś z tymi parkującymi... bo jest naprawdę niebezpiecznie czasem... szczególnie przy wspomnianych dostawczych samochodach...
vadder, przemyślę swoje bezmyślne zachowanie
vadder, przemyślę swoje bezmyślne zachowanie