nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
pawwel

Re: nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego

Post autor: pawwel »

Czy mógłbym prosić o przyklejenie do otwartego forum? :) Mieszkam po sąsiedzku, ale to forum często przeglądam, bo można się sporo dowiedzieć o tym co dzieje się w okolicy.
MAJ40i4
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53E

Post autor: MAJ40i4 »

http://www.lcc.pl/pl/na-woli/aktualnosci

Z przyjemnością informujemy, iż rozpoczęliśmy przedsprzedaż III etapu Osiedla Na Woli. Rozpoczęcie realizacji etapu przewidziano na II połowę 2016 roku. W ofercie są mieszkania o zróżnicowanej powierzchni, od 30 do 79 m². Atrakcyjne lokum znajdzie tu zarówno rodzina z dziećmi, jak i inwestor szukający mieszkania pod wynajem. Inwestycja położona jest w zielonej okolicy, tuż przy Parku im. Powstańców Warszawy. Niewiele dalej znajdują się parki Sowińskiego, Szymańskiego i Moczydło z kompleksem otwartych basenów. Po więcej informacji zapraszamy do biur sprzedaży oraz na stronę inwestycji.
vedder
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53

Post autor: vedder »

a propos zmian w organizacji ruchu:
mamy nowe słupki na Sowińskiego - ok. pewnie nikt tam się już nie zatrzyma chociaż po drugiej stronie (tam gdzie nie ma słupków) parkują - faktem jest że od jakiegoś czasu nawet jak nie było słupków to i tak znacząco zmniejszyła się liczba osób parkujących wzdłuż Sowińskiego/ Dla mnie tu nie ma problemu.
ale...
na Szulborskiej wg mojej skromnego zdania nie zmieniło się nic. nadal wszyscy stoją jak stali, blokują wyjazd z garażu, parkują wzdłuż krawężnika, a co gorsze mam wrażenie że przybywa debili podjeżdżających tylko "na chwilkę" do Żabki i parkujących na przeciw jej wejścia - i to po obu stronach
Chyba nie do końca to było celem zmiany

Jak Wy to widzicie? co można zrobić żeby było lepiej?

pzdr
tomek
soltys100
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: soltys100 »

Dzwonić
Konkordat
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: Konkordat »

Wczoraj widziałem patrol SM na tym odcinku, nie wiem co robili, ale zaparkowali auto prawidłowo w zatoce.

Przy okazji przypominam, to, że niema mandatu za wycieraczką, nie oznacza, że nie został wystawiony. Jakiś czas temu zmieniły się przepisy i SM już nie zostawia kwitków za wycieraczką.
Swoją drogą wydaje mi się to słabym rozwiązaniem, bo nie spełnia funkcji informacyjnej dla pozostałych - tu nie parkuj bo dostaniesz mandat...
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Kris »

Nic się nie zmieniło. Dokładnie miałem o to samo Was pytać. Dla Nas nic na plus... no chyba tylko to, że ktoś na chodniku nie stanie, bo i tacy 'specjaliści' się znajdowali... przydałyby się jakieś donice/słupki w miejscach, które są poza zatokami... no i oczywiście takie same słupki na chodniku po drugiej stronie Szulborskiej... bez tego jest to samo :(

P.S. 'Przybywa debili podjeżdżających tylko "na chwilkę" do Żabki' - tylko nie debili, bo samemu mi się czasem zdarza tam na moment stawać, ale staram się to zrobić jak najdalej od skrzyżowania... :D :oops:
vedder
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53

Post autor: vedder »

Kris pisze:
P.S. 'Przybywa debili podjeżdżających tylko "na chwilkę" do Żabki' - tylko nie debili, bo samemu mi się czasem zdarza tam na moment stawać, ale staram się to zrobić jak najdalej od skrzyżowania... :D :oops:

i wystarczy 50 takich jak Ty dziennie zatrzymujących się (nawet z dala od skrzyżowania) przy Żabce na 5 minut i mamy większość dnia zastawioną ulicę która wg założenia miała być lepiej przejezdna i bezpieczniejsza niż dotychczas :-)
moon
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: moon »

Poznym wieczorem w niedziele SM robila zdjecia wszystkim samochodom zaparkowanym nieprawidlowo na Szulborskiej, tym co stoja skosnie tez. Moze pare takich akcji i sytuacja sie poprawi. Natomiast przy wyjezdzie z garazu dalej staja samochody, w weekend dostawcze, przez co zupelnie nic nie widac. Tu przydalyby sie donice albo chociaz pacholki- w budimexie od str. Czluchowskiej stoja pacholki- po jednym z kazdej strony wyjazdu z garazu i nikt tam nie parkuje. Nikt tez nie probuje przestawiac pacholkow- moze to byloby rozwiazanie.
Wlascicielka granatowego opla rowniez staje przy naszym garazu...
Konkordat
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Konkordat »

jak robili zdjęcia to będą mandaty
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Kris »

Oby zrobili coś z tymi parkującymi... bo jest naprawdę niebezpiecznie czasem... szczególnie przy wspomnianych dostawczych samochodach...

vadder, przemyślę swoje bezmyślne zachowanie ;)
ODPOWIEDZ