Antena zbiorcza, dostawcy Internetu / kablówki
Re: Antena zbiorcza, dostawcy Internetu / kablówki
Na 1 etapie tez?
Z tego co się orientuję to podłączali wszystkie budynki.moon pisze:Na 1 etapie tez?
UPC od początku sierpnia zaczęło świadczy usługi.
Macie może informację na jakim etapie jest Vectra?
Na stronie internetowej po wybraniu naszej lokalizacji nadal nie można zobaczyć oferty....
Na stronie internetowej po wybraniu naszej lokalizacji nadal nie można zobaczyć oferty....
Pozdrawiam
Justa
Justa
Jeśli dostaliście w ostatnich dniach od UPC pismo, że od 1 grudnia 2014 podnoszą prędkość łącza, ale w zamian podnoszą też rachunek o 7 zł to polecam zadzwonić do biura obsługi z informacją o rezygnacji z usług. Po krótkiej rozmowie w której zadeklarowałem rozstanie i przełączeniu od Konsultanta do Ważniejszego Konsultanta dostałem bez problemu niższą cenę pakietu (120 zamiast 135zł za internet, TV Max i tel), 2x szybszy internet, nagrywarkę i kilka mniejszych bonusów. Cała akcja "podnoszenia" ceny jest dobrze zaplanowana, UPC liczy na zapewne sporą grupę abonentów, którzy grzecznie przełkną podwyżkę.
Ale podpisałeś nowa umowę na 24 miesiące?
Analizowałam tą podwyżkę, ale czekam aż wejdzie Vectra. Dzwoniłam dwa tygodnie temu ale nie mieli naszego bloku w bazie podłączonych. Na dzień dzisiejs y jestesmy juz na umówię na czas nieokreślony z miesięcznym wypowiedzeniem, wiec czekam co rozwinie się z konkurencyjną Vectrą.
Analizowałam tą podwyżkę, ale czekam aż wejdzie Vectra. Dzwoniłam dwa tygodnie temu ale nie mieli naszego bloku w bazie podłączonych. Na dzień dzisiejs y jestesmy juz na umówię na czas nieokreślony z miesięcznym wypowiedzeniem, wiec czekam co rozwinie się z konkurencyjną Vectrą.
Pozdrawiam
Justa
Justa
Justa wypowiedz umowę i zaproponują Ci tańszą ofertę nawet niż Supermedia.Ja tak zrobiłem i dostałem pakiet Internet 60 mb i Pakiet Select extra HD za 65 zł, przy czym 66 zł płaciłem za sam internet 30mb.
@Justa: jeszcze nie, na razie sprawdzam jak bardzo są w stanie zejść. Też czekam na Vectrę, cennikowo z nagrywarką wychodzi u nich 125zł czyli podobnie, ale może zaproponują coś ekstra. A paczka za 65 w UPC brzmi już nieźle, cennikowo to 119 miesięcznie. And, wynegocjowałeś taką cenę na cały okres umowy, 24 miesiące?
Tak na cały okres. Po wypowiedzeniu umowy skontaktował się ze mną Dział Odzysku Klientów. Oczywiście bez nagrywarki. Powiedziałem tylko, że mam lepszą ofertę z Supermedia.
Nam podpisanie umowy na 12, 18 czy 24 miesiące nie bardzo się opłaca. Poczekam na Vectrę, bo Mąż czeka na programy sportowe, których nie ma UPC. NC+ niestety w naszym przypadku wspólnoty nie wchodzi w grę
. Wysłałam wczoraj mail do p.Patryka Borelowskiego i zobaczymy co odpowie. Śledząc poprzednie watki myślę, że infrastruktura Vectry powinna już być położona - może problem tkwi w umowie ze Wspólnotą? Jak dowiem się czegoś konkretnego to dam znać.

Pozdrawiam
Justa
Justa