nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego
Re: nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego
Głupi wiejski kmiot i tyle... szkoda, że nie mam ciężarówki... chętnie zmieściłbym się tam... 'na milimetry' i pomylił o parę centymetrów...
Nie wiem czy nie masz na myśli opla vectra Pani właścicielki salonu fryzjerskiego która zawsze musi stanąć pod samym wejściem do rzeczonego salonu bo chyba chodzić nie lubi ☺
Hol hola, a ty byś chciał zmoczyć włosy w taką pogodę??? To byłby koszmar dla kogoś z tej branży 

Prośba od wszystkich kierowców, aby respektowali zasady ruchu prawostronnego jaki u nas obowiązuje.
Jeśli wyjeżdżamy z osiedla ul. Szulborską w stronę Norwida i dalej Norwida w stronę Nakielskiej, to mamy pierwszeństwo przejazdu.
Jednak nie wszyscy jadący z naprzeciwka o tym pamiętają i mimo, że na ich pasie stoją zaparkowane samochody jadą w najlepsze po swojej lewej stronie ruchu.
Powoduje to, że trzeba się przeciskać na milimetry między sobą i zaparkowanymi samochodami albo zmusza tych kierowców, którzy jadą swoim wolnym pasem do jazdy po krawężnikach - a na Norwida są one za wysokie, żeby swobodnie wjechać bez możliwych zniszczeń felg.
Prośba do Wszystkich, aby zanim wjadą na nie swój pas i zablokują/utrudnią przejazd prawidłowo jadącym samochodom, upewnili się, że mogą wykonać taki manewr - jak nic nie jedzie to można jechać. Jeśli jednak z naprzeciwka swoim pasem jedzie samochód to wystarczy poczekać, by nie stwarzać sytuacji, które ostatnio b. często mają miejsce (zatory, zablokowany przejazd, forsowanie krawężników, ludzi wysiadających z samochodu i grożących sobie nawzajem).
Jeśli wyjeżdżamy z osiedla ul. Szulborską w stronę Norwida i dalej Norwida w stronę Nakielskiej, to mamy pierwszeństwo przejazdu.
Jednak nie wszyscy jadący z naprzeciwka o tym pamiętają i mimo, że na ich pasie stoją zaparkowane samochody jadą w najlepsze po swojej lewej stronie ruchu.
Powoduje to, że trzeba się przeciskać na milimetry między sobą i zaparkowanymi samochodami albo zmusza tych kierowców, którzy jadą swoim wolnym pasem do jazdy po krawężnikach - a na Norwida są one za wysokie, żeby swobodnie wjechać bez możliwych zniszczeń felg.
Prośba do Wszystkich, aby zanim wjadą na nie swój pas i zablokują/utrudnią przejazd prawidłowo jadącym samochodom, upewnili się, że mogą wykonać taki manewr - jak nic nie jedzie to można jechać. Jeśli jednak z naprzeciwka swoim pasem jedzie samochód to wystarczy poczekać, by nie stwarzać sytuacji, które ostatnio b. często mają miejsce (zatory, zablokowany przejazd, forsowanie krawężników, ludzi wysiadających z samochodu i grożących sobie nawzajem).
Katja umieściłaś ciekawy komentarz. Od razu mi się przypomniał kierowca Hondy WE96999, który w ostatnią niedzielę jechał od Nakielskiej a ja ośmieliłem się jechac po swoim pasie od Sowińskiego i zostałem określony jako pierd....y ch.j i słoik, który powinien wyp....alać do siebie na wieś. Przemiły człowiek z Hondy. Pozdrawiam serdecznie.
Sąsiedzi, nie tak przerażające jest to, co się dzieje na ulicach, ale to, jak brzmią te wpisy na forum.
Proponuję kupić działeczkę i wybudować domeczek. Po co się z tymi wieśniakami i słoikami tutaj w mieście szarpać.
Miłego dnia
Proponuję kupić działeczkę i wybudować domeczek. Po co się z tymi wieśniakami i słoikami tutaj w mieście szarpać.
Miłego dnia
-
- Potwierdzony mieszkaniec
zieloni, na moje oko szwankuje u Ciebie/Was czytanie ze zrozumieniem 

nie, wszystko jest w porządkuosverdis.pl pisze:zieloni, na moje oko szwankuje u Ciebie/Was czytanie ze zrozumieniem

Ja bez skrupulow zglaszam bledne/utrudniajace zycie parkowanie na SM. Polecam wszystkim robic podobnie. To w koncu dla wygody i bezpieczenstwa nas wszystkich.
Ach to cudowne określenie 'słoik'... a pewnie rodzice (lub on sam) tego 'pana' z Hondy, pochodzą 30km spod Warszawy, z jakiejś 'wiochy zabitej dechami'... a na każdego z innego (także dużego miasta), mówi 'słoik'... jakie to urocze... mam nadzieję kiwdul, że powiedziałeś mu, co o nim myślisz...