nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
Kris
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Re: nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego

Post autor: Kris »

Głupi wiejski kmiot i tyle... szkoda, że nie mam ciężarówki... chętnie zmieściłbym się tam... 'na milimetry' i pomylił o parę centymetrów...
soltys100
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: soltys100 »

Nie wiem czy nie masz na myśli opla vectra Pani właścicielki salonu fryzjerskiego która zawsze musi stanąć pod samym wejściem do rzeczonego salonu bo chyba chodzić nie lubi ☺
kiwdul
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Post autor: kiwdul »

Hol hola, a ty byś chciał zmoczyć włosy w taką pogodę??? To byłby koszmar dla kogoś z tej branży :-)
katja
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: katja »

Prośba od wszystkich kierowców, aby respektowali zasady ruchu prawostronnego jaki u nas obowiązuje.
Jeśli wyjeżdżamy z osiedla ul. Szulborską w stronę Norwida i dalej Norwida w stronę Nakielskiej, to mamy pierwszeństwo przejazdu.
Jednak nie wszyscy jadący z naprzeciwka o tym pamiętają i mimo, że na ich pasie stoją zaparkowane samochody jadą w najlepsze po swojej lewej stronie ruchu.
Powoduje to, że trzeba się przeciskać na milimetry między sobą i zaparkowanymi samochodami albo zmusza tych kierowców, którzy jadą swoim wolnym pasem do jazdy po krawężnikach - a na Norwida są one za wysokie, żeby swobodnie wjechać bez możliwych zniszczeń felg.
Prośba do Wszystkich, aby zanim wjadą na nie swój pas i zablokują/utrudnią przejazd prawidłowo jadącym samochodom, upewnili się, że mogą wykonać taki manewr - jak nic nie jedzie to można jechać. Jeśli jednak z naprzeciwka swoim pasem jedzie samochód to wystarczy poczekać, by nie stwarzać sytuacji, które ostatnio b. często mają miejsce (zatory, zablokowany przejazd, forsowanie krawężników, ludzi wysiadających z samochodu i grożących sobie nawzajem).
kiwdul
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Post autor: kiwdul »

Katja umieściłaś ciekawy komentarz. Od razu mi się przypomniał kierowca Hondy WE96999, który w ostatnią niedzielę jechał od Nakielskiej a ja ośmieliłem się jechac po swoim pasie od Sowińskiego i zostałem określony jako pierd....y ch.j i słoik, który powinien wyp....alać do siebie na wieś. Przemiły człowiek z Hondy. Pozdrawiam serdecznie.
zieloni
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: zieloni »

Sąsiedzi, nie tak przerażające jest to, co się dzieje na ulicach, ale to, jak brzmią te wpisy na forum.
Proponuję kupić działeczkę i wybudować domeczek. Po co się z tymi wieśniakami i słoikami tutaj w mieście szarpać.

Miłego dnia
osverdis.pl
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: osverdis.pl »

zieloni, na moje oko szwankuje u Ciebie/Was czytanie ze zrozumieniem ;)
zieloni
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: zieloni »

osverdis.pl pisze:zieloni, na moje oko szwankuje u Ciebie/Was czytanie ze zrozumieniem ;)
nie, wszystko jest w porządku ;)
Andrew
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Andrew »

Ja bez skrupulow zglaszam bledne/utrudniajace zycie parkowanie na SM. Polecam wszystkim robic podobnie. To w koncu dla wygody i bezpieczenstwa nas wszystkich.
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Kris »

Ach to cudowne określenie 'słoik'... a pewnie rodzice (lub on sam) tego 'pana' z Hondy, pochodzą 30km spod Warszawy, z jakiejś 'wiochy zabitej dechami'... a na każdego z innego (także dużego miasta), mówi 'słoik'... jakie to urocze... mam nadzieję kiwdul, że powiedziałeś mu, co o nim myślisz...
ODPOWIEDZ