WAŻNE! Uchwała w sprawie firmy Dalkia
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Re: WAŻNE! Uchwała w sprawie firmy Dalkia
synek, świetnie, że to piszesz. Zadzwonię jutro do kogo trzeba i porozmawiam z nim na ten temat.
Uwaga do wszystkich, którzy będą podpisywać akt na Złotej (i "u Ronsona" zresztą też) - przypilnujcie żeby te zapisy zniknęły!
Uwaga do wszystkich, którzy będą podpisywać akt na Złotej (i "u Ronsona" zresztą też) - przypilnujcie żeby te zapisy zniknęły!
Proszę daj znać po telefonie co ustaliłeś.
Też będę miał umowęz tej kancelarii, zwrócę na to uwagę. Termin na podpisanieumowy mam wyznaczony na przyszły piątek.
--------------
Pozdrawiam,
Michał
Pozdrawiam,
Michał
My już podpisaliśmy Akt i niestety nie zwróciliśmy uwagi problem. Prosiłbym tylko o wyjaśnienie, jak sprawa własności łącza wpływa na koszty jego eksploatacji i konserwacji.
-
Dowiedziałem się, że kilka osób dopytywało o te zapisy - bardzo słusznie. Główny przekaz jest taki, że to NIE jest coś, na co ktokolwiek musi się zgodzić. Deweloper nie może zmusić nikogo do zgody na bezpłatne oddanie czegokolwiek. Pamiętajcie proszę o tym podpisując akty.
hehemon, nie koszty eksploatacji są tu kluczowe. Za podobną zgodę LC Corp proponowało naszym sąsiadom kilkadziesiąt tysięcy złotych. Nie ma żadnego powodu, dla którego my mielibyśmy zgadzać się na to za darmo.
hehemon, nie koszty eksploatacji są tu kluczowe. Za podobną zgodę LC Corp proponowało naszym sąsiadom kilkadziesiąt tysięcy złotych. Nie ma żadnego powodu, dla którego my mielibyśmy zgadzać się na to za darmo.
a czy czasem nie jest tak, że wystarczy, że jedna osoba się nie zgodzi (nie będzie miała takiego zapisu w akcie) i Dalkia może zapomnieć o bezpłatnym przejęciu infrastruktury?
-
Trudno mi w tej chwili na to pytanie odpowiedzieć. Na pewno im więcej osób się nie zgodzi, tym lepiej dla nas.
Kluczowe:pisałem we wcześniejszym poście, że UOKiK zakwestionował te zapisy, Ronson nie może od was wymagać dobrowolnej zgody- co najwyżej ugody, do której należy abyście się przygotowali i wybrali osoby zdolne i mające chęć się tym zająć- inicjatywa powołania takich osób, leży w Waszej gestii- jeśli tego nie będzie- deweloper i tak to przeprowadzi to po swojemu.( Widzę to tak: ktoś pisze z Ronsonem, kilka osób zbiera podpisy, ktoś negocjuje itd.) Z ewentualnym zadośćuczynieniem będzie można się pożegnać jeśli nie podejmiecie tych kroków. Piszę w tej formie, ponieważ pośrednio te sprawy również mnie dotyczą( bądź będą w przyszłości- kupiłem mieszkanie w IV etapie-G).
Myślę aby przejść do negocjacji z deweloperem, jak lokatorzy z LC Corp- a o przeznaczeniu pieniędzy zagłosować( wiele tematów krąży wokół postawienia słupków na chodniku przy wyjeździe, upiększeniu osiedla, czy rozliczeni tego w czynszu per capita).
Pozdrawaim,
MAJ
Myślę aby przejść do negocjacji z deweloperem, jak lokatorzy z LC Corp- a o przeznaczeniu pieniędzy zagłosować( wiele tematów krąży wokół postawienia słupków na chodniku przy wyjeździe, upiększeniu osiedla, czy rozliczeni tego w czynszu per capita).
Pozdrawaim,
MAJ
-
Pytanie do osób z drugiego etapu - przypilnowaliście wykreślenia w/w zapisów z Waszych aktów notarialnych?
Póki co, idzie to jak 'krew z nosa'... ale przypilnujemy...