Sygnał telewizji naziemnej
Re: Sygnał telewizji naziemnej
Ok, miałem rację. Padł wzmacniacz. Jest już zamówiony i w przyszłym tygodniu powinno być już okej w bud. D
Drodzy Sasiedzi.
Kupilem tv na Mundial i nie potrafie podlaczyc tv naziemnej:(
Mieszkam w budynku G, w salonie mam wejscie na kablowke gdzie oczywiscie TV widzi UPC, ale mam od nich tylko Internet.
W salonie gdzie mam TV mam gniazdko przerobione przez montera UPC. Generalnie mam tylko wyjscie pod satelite gdzie mam podlaczony router. Probowalem tam wlozyc kabel i pod wejscie satelity w tv i tez nic:(
Jakie powinno byc wygladac podlaczenie? Z tv kablowka, do gniazdka pod do satelite?
Kupilem tv na Mundial i nie potrafie podlaczyc tv naziemnej:(
Mieszkam w budynku G, w salonie mam wejscie na kablowke gdzie oczywiscie TV widzi UPC, ale mam od nich tylko Internet.
W salonie gdzie mam TV mam gniazdko przerobione przez montera UPC. Generalnie mam tylko wyjscie pod satelite gdzie mam podlaczony router. Probowalem tam wlozyc kabel i pod wejscie satelity w tv i tez nic:(
Jakie powinno byc wygladac podlaczenie? Z tv kablowka, do gniazdka pod do satelite?
Tak jak w PW Ci odpowiedziałem, UPC prawdopodobnie bezprawnie wykorzystało kabel TV naziemnej i przez to jej nie masz. Trzebaby puścić nowy kabel....
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Tortilla, jeśli tak Cię urządzili, to może kup sobie antenę pokojową?
Po co dodatkowy klamot. Wystarczy wziąć firmę, która wpuści nowy kabel i zepnie z multiplekserem na klatce. W peszlu masz chyba jeszcze miejsce. Pozostaje tylko kwestia wyprowadzenia tego w gniazdko, bo UPC pewnie Ci dało swoje, z jednym wyjściem...
Czy sąsiedzi z budynku F bez problemu odbierają sygnał naziemny, jak i satelitarny? Od 2 tygodni nie mam ani telewizji naziemnej ani satelitarnej. Zgłoszone administratorowi ponad tydzień temu, czekamy...
W ogóle nic nie odbierasz czy słabo? Zazwyczaj pada wzmacniacz, u nas zgłaszałem już 2 razy i naprawili. A zapytam, skąd sygnał satelitarny, bo w D takowego nie posiadamy...
odbieram w budynku F telewizję kablową i naziemną
-
- Potwierdzony mieszkaniec
- Budynek: 53F
- Numer mieszkania: 22
Czy u was też są problemy z odbiorem części kanałów telewizji naziemnej. Chodzi o blok F.
Tak, ja gdzieś od tygodnia mam problem z odbiorem niektórych kanałów